Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Grzesiek9509

Była dziewczyna, problem.

Polecane posty

Witam :) Pisze tutaj aby poznać opinie na temat jak rozwiązać problem ( jak się zachować etc). A więc mój problem jest taki że chce zrozumieć moją byłą miłość i jakie ma zamiary wobec mnie która ostatnio zauważyłem że poszukuje jakiegoś kontaktu ze mną ale nie osobiście tylko przez rodzinę np: brat, mama, tylko drogą internetową bo innej nie ma ona bo po ostatni rozstaniu stwierdziłem że muszę usunąć swój numer aby nie mieć kontaktu, zablokować ja na portalach społecznościowych ale najwidoczniej to nie pomogło do końca bo jednak teraz ostatnio zainteresowali się jej brat i matka. Kiedyś tego nie było czegoś takiego że w ogóle ktoś z nich do mnie się skontaktował, nic nigdy, ani życzeń na jakieś święta czy tak po prostu, i dopiero teraz się zainteresowali chyba z tego powodu że realizuje swoje marzenie w sensie takim że spełniam się zawodowo , powoli wracałem do życia itp. W każdym razie wracając do problemu to ostatnio rozmawiałem z jej bratem raz przez portal społecznościowy i raz zadzwonił akurat jemu dałem numer telefonu bo jakoś nasze relacje były normalne,lubię go jak dobrego znajomego z którym można pogadać od czasu. Kiedy pisałem z nim na tym portalu to w sumie to taka rozmowa była trochę dziwna, zadawał mi pytanie czy dalej utrzymuję z moją była kontakt potem pytania były co zrobiła że nie utrzymuje z nią kontaktu tak długo i tak dalej i tak dalej ale ja mu nie powiedziałem co między nami zaszło, temat rozmowy zbiegł trochę na inny temat a dokładnie na taki kiedy do ich miasta przyjadę ale ja odpowiadałem że jestem teraz zalatany, że dużo mam obowiązków teraz dla mnie ważnych że nie ma czasu na taką wycieczkę i to nie było kłamstwo akurat. Dwa tygodnie później wracałem do domu(akurat był to weekend więc chwila relaksu) z bratem i po chwili wyjąłem telefon żeby coś zobaczyć i na starcie od razu patrze jakiś numer mi się wyświetla i to jego był po chwili skojarzyłem że to jego i tak sobie myślę a to niespodzianka, po chwili oczywiście do niego zadzwoniłem trochę się pośmiałem z niego trochę też go podenerwowałem no ale w tym wszystkim pojawiały się pytania, kiedy przyjedziesz do nas w odwiedziny itp od tak po prostu. I tak w końcu sobie pomyślałem że to teraz rodziców wykorzystuje moja była aby złapać kontakt, nawet pomyślałem że takim zapraszaniem łatwo może załatwić ze mną kontakt i też spotkanie dla tego mnie powstrzymuje to od decyzji czy pojechać do ich miasta czy nie. Po niej się wszystkiego w sumie mogę spodziewać ale w każdym razie chciałbym wiedzieć co wy o tym myślicie, czy to dobry pomysł pojechania tam? Jaki scenariusz przewidujecie? Co według was takie próby marnego skontaktowania się mogą oznaczać? :)

Gość gość
Najważniejsze jest co Ty sam czujesz, jak Ty chcesz załatwić sprawę bo do końca jej nie załatwiłeś. Przede wszystkim, jeśli ten jej brat zadzwoni jeszcze raz, powiedz mu prawdę. Powiedz, że z jego siostrą nie planujesz dalszych kontaktów,i że nie odwiedzisz ich, a on jeśli szuka z Tobą kontaktu, zawsze z nim porozmawiasz. Jeśli nie chcesz utrzymywać kontaktów z byłą, napisz jej o tym. Wyjaśnienie tych spraw jest najważniejsze i jest po to by ona nie robiła sobie nadziei, a Ty żebyś nie musiał bać się, że ona je sobie robi, a jej brat chce rozmawiać z Tobą tylko po to, żeby jego siostra była zadowolona. Dorośli ludzie wyjaśniają sobie takie sprawy do końca, żeby nie było złudzeń.

No właśnie do tej pory do tego właśnie czasu i dzisiejszego dnia nie powinna mieć żadnej nadziei, a przynajmniej nie dałem żadnego powodu żeby Ją miała. Już w sumie rok temu prawie że dałem jej do zrozumienia kiedy mi odwaliła numer( kłótnia) że to już jest definitywny koniec jakiejkolwiek znajomość i bez problemu na prawie rok udało się mi to zrobić a teraz znowu po raz kolejny zaczyna próbować się skontaktować. Może w jej związku źle się dzieje i się ratuje jak tylko może ale tu są wiele opcji takiego zachowania... W każdym razie chciałem się spotkać z jej bratem, nie ukrywam dobry znajomy, dawno się nie widzieliśmy ale ja tego nie wiem co on chce zrobić i jaki ma zamiary, czy coś kombinuję razem z moją byłą abym nie świadomie przyjechał tam a potem taka niespodzianka, możliwe że jedynym rozwiązaniem by było powiedzieć na starcie bratu moje byłej że nie chce żadnych przypadkiem niespodzianek typu jego siostra u niego w domu ale i tak to nie daje stu procentowej gwarancji tak myślę. Na pisanie do niej nie wchodzi też w grę, już wcześniej tak próbowałem, myślałem że to zrozumie i uszanuje moje zdanie ale oczywiście tak nie było i robiło swoje by dopiąć swego, i dlatego myślę że na ten moment jakakolwiek próba kontaktu odpada.

Gość gość
Nie spotykaj się z jej bratem.Jeżeli to naprawdę "dobry znajomy", to na rozmowę możecie umówić się gdzieś w neutralnym miejscu(na "mieście"), nigdy w czyimś domu. Wytłumacz mu za każdym razem, że z jego siostrą nie chcesz mieć żadnych kontaktów. I nie martw się on jej doniesie :D Pewnie stracisz przy okazji tego "dobrego kumpla", no ale zawsze coś się traci, żeby uzyskać pożądany skutek.