Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

syn od lipca nie przybiera na wadze czy powinnam sie martwic?

Polecane posty

Gość gość

Ma prawie 11 m wazy 10600 raczkuje od sierpnia..karmie piersia +normalne posilki ale raczej je wciskam niz je normalnie..oczywiscie zdarza sie ze je normalnie ale niezbyt wiele np. Na obiad pol duzego sloiczka i wiecej nie chce.. teraz nie wiem ile mierzy ale wyciagnal sie..jak sie obudzi to go zmierze i napisze ..wczesniej byl pulpetkiem teraz wyglada normalnie..

Gość gość
Mój syn jak nauczył się chodzić- biegał też waga się zatrzymała, i to aż tak ze z pucatego malca stał się chudym 2 latkiem- sama nie wiem kiedy.

Gość gość
A rozmawialas z lekarzem na ten temat? Wydaje mi sie ze wazy ok. Moja ma 9 miesiecy i wazy 8 kg, a,e jest z tych drobniejszych i dlugich. Poki dawalam sloiki przybierala slabiej odkad zaczelam sama jej gotowac jest lepiej. Moze sama zacznij gotowac obiadki?

Gość gość
Idź do pediatry. Wagę ma dość wysoką. Ja bym odstawiła pierś w ciągu dnia to i obiadki zacznie lepiej jeść, choć pół dużego słoiczka to ok, tyle samo mój synek mniej więcej zjada, choć na słoiczki ciężko mi przeliczyć, gdyż mu gotuję. Ale powiem ci, że zdecydowanie lepiej to jedzenie wygląda po odstawieniu piersi w dzień. Podaję mu czasem mm, ale niezbyt lubi, więc rzadko. Pierś mu zostawiłam na noc. Powiem ci, że może to zbieg okoliczności, ale od tego czasu równiez chętniej zostaje pod opieką innych osób i jest mniej marudny w ciągu dnia. Mój syn dla porównania waży 9kg i ma 76cm. Wygląda normalnie, nie jest chudzielcem, ani pulpetem.

Gość gość
takie duże dziecko nie musi już regularnie przybierać. zaczyna się ruszać więc mimo, ze rośnie to traci na wadze.

Gość gość
Moj w tym okresie przez dluzszy czas nic nie przybieral. Dopiero kolo 1,5 roku ruszyl.

Gość gość
A i moj nie byl karmiony piersia a na mleko byl lasy i tylko je mogl pic. Obiadki w takiej ilosci jak twoj to byla norma:) 100 g zupki to bylo max. Konsultowalam z pediatrami,roznymi i kazdy mowil zeby sie nie spinac i ze dobre te 100 g,bo to juz cos. I uwierz rozjadl sie,dzis to moglby zjesc dwa kubki zupy,calego schabowego i wielka miskie surowki:)

Gość gość
To mnie pocieszylyscie;) z tym jedzeniem to domyslam sie ze jest tak ze je normalne ale nie dosyta bo woli pociagac mleczko a ze je kiedy chce to pewnie dlatego je niechetnie stale posilki

Gość gość
To normalne. Synek ma 14 mcy i waga od dawna rusza się minimalnie. Wczoraj byliśmy w szptalu i na oko podaję jego wagę jako 12 kg ( bo od dawna było 10,5 a pielęgniarka po zważeniu go mówi 1080...)

Gość lilliiii
Miałam podobne wątpliwości i poszłam z moją córeczką do pediatry, który przyjmuje też w poradnii chorób metabolicznych. Ja byłam w Warszawskim Centrum Zdrowia na Nowogrodzkiej w Warszawie.

Gość trudne położenie
Miałam podobnie. Córka w wielu 6 miesięcy ważyła 8,6 kg, urodziła się 2,9 kg. A teraz ma 3,5 roku i waży 12,5 kg. Jest bardzo szczupła, ale też dość *****iwa. Synek ma 6 miesięcy i 9,3 kg, ur. 3,6 kg. Oboje z mężem jesteśmy bardzo szczupli. Nie przejmuję się tym w ogóle. Jak masz wątpliwości możesz się udac do pediatry albo do gastoenterologa i oni sprawdzą, czy wszystko jest OK :)

Gość gość
Moja córka na pól roku ważyła 8400, a teraz na 16 miesięcy 10200. Nie martw się, potem dzieci coraz wolniej przybierają, a więcej idą w górę :)