Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy moglam zajsc w cize 8 dnia cyklu???

Polecane posty

Gość gość

Witam. Czy mozliwe jest zajscie w ciaze w 8 dniu cyklu. Cykle mam regularne 29 dniowe, krwawienie 3-4 dni. Od tyg. czuje zapachy, ktorych wczesniej nie czulam, nawet zapach domu jest inny. Boli mnie jajnik, a brodawki sie powiekszyly. Okres powinien byc za 5 dni. Dzis zrobilam test i wyszedl negatywny. Od stosunku minelo juz ok. 17 dni. Czy wynik testu jest wiarygodny??? We wczesniejszej ciazy nie mialam zadnych objawow. Tetaz chcemy kolejne dziecko,ale nie staramy sie szczegolnie.

Gość gość
mogłaś, choć to rzadkie, ja przy cyklach 28-dniowych miałam kilka razy owulację 7-9 dc ( wiem, bo miałam monitoring)

Gość gość
Ja miałam cykle 28 dniowe regularne i 8dc zaszłam w ciążę. Byłam w totalnym szoku, że ten dzień był płodny :p

Gość gość
Jest to możliwe, bo owulacja może się przesunąć. Dlatego warto jest ją wyznaczać na bieząco. Są przecież dostępne testy lh czy mikroskopy owu np Afrodyta. Dobrze jest znać swoje ciało

Gość gość
testy lh pokazują jedynie skok piku, a nie owulację, po co spamujesz z tą afrodytą?

Gość gość
owszem, sama przy cyklach 28 dniowych mam śluz płodny około 10 dnia cyklu więc plemniki mogły spokojnie poczekać na jajeczko

Gość gość
Niestety na monitoring nie mam szans, na bete rowniez. Mieszkam w uk. przez co nie mam szans nawet zobaczyc sie z ginekologiem. Sluz plodny mialam dnia nastepnego po stosunku. Faza lutealna nigdy nie dawala wysokiego skoku temperatury, co najwyzej o 2 kreseczki (36.8'C), od kilku dni temperatura 37.3-37.5. Chcialabym wiedziec jak najwczesniej czy jestem czy nie , z uwagi na to iz 7 mies temu ( byly 2 kreseczki)poronilam w 4 tyg. i wydaje mi sie iz ze wzgledu na rodzaj wykonywanej pracy. Co do tego ze rozne rzeczy moga sie zdarzyc to potwierdzam. W pierwsza ciaze zaszlam biorac tabletki anty. :-)

Gość gość
ja mam cykle 28dniowe i od lat kocham sie do 9 dnia cyklu wlacznie i w ciaze w ten dzien nie zaszlam. zreszta ogolnie to maloprawdopodobne, plemniki musialyby przezyc ok 5 dni zeby ostatecznie doszlo do zaplodnienia ok 14, 15 dnia. ja watpie w takie rzeczy.

Gość gość
19.38 ale owulacja zawsze może sie przesunać

Gość gość
Teoretycznie mozna zajsc w ciaze nawet w czasie miesiaczki

Gość gość
TAK MOGLAS! Ile razy bedziesz jeszcze zakladac ten temat?!