Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dropsy

Sterlizacja zabawek

Polecane posty

Witam ! Zabawki typu gryzaczki takie gumowe można sterylizować ?? przeczytałam opakowania i instrukcje ale tam nie ma ani słowa o tym. Mam sterylizator elektryczny i nie wiem co robić , jak wy czyścicie zabawki dla najmłodszych ??

Gość gość
To co gumowe to wygotowuje. To co plastikowe to zalewam wrzątkiem a potem mopem parowym odkazam. Pluszowe i materiałowe jak się da to do pralki a potem parownica, jak się nie da to do zamrażalnika na godzinę potem parą.

Gość gość
A co daje Twoim zdanie zamrażanie? Najniebezpieczniejsze szczepy bakterii są przechowywane w stanie zamrożenia

Gość gość
A nie przesadzacie przypadkiem ? A woda z mydlemi dokladnie splukac,na co to sterylizowanie ? Powariowalyscie calkiem ?????

Gość gość
Zamrażanie na roztocza. Tak doradził alergolog. Moje dziecko ma ostra alergie kontaktowa. Bieliznę która jest przy ciele tez musze po praniu przemrazac. Nie robie tego z nudów uwierz mi...

Gość gość
Zamrazanie na roztocza - ok,bo sama to przechodzilam,ale sterylizacja zabawek to duuuuza przesada i wiecej szkody niz pozytku dla dziecka !