Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy zdecydowałyście się na dziecko

Polecane posty

Gość gość

gdyby mąż bardzo nalegał?

Gość gość
glupie pytanie. to zalezy od sytuacji, finansow itp.

Gość gość
Na pewno wzięłabym jego nalegania mocno pod uwagę. W końcu on tez ma w tej sprawie coś do powiedzenie - 50%

Gość gość
sytuacja taka: - finansowo spokojnie możemy sobie pozwolić, niestety ja nie mam umowy o pracę i to przede wszystkim napawa mnie wątpliwościami, mieszkanie mamy własne (mieszkamy sami - bez teściów itp.), ja mam 25 lat, a mąż 27, jesteśmy pół roku po ślubie, ale razem prawie 9 lat i od 5 lat mieszkamy razem, więc już zdążyliśmy się nacieszyć swoim towarzystwem.

Gość gość
Przed ślubem ustaliliśmy, że o dziecko będziemy się starać 2 lata po ślubie, a mąż jak byliśmy w sobote w sklepie już oglądał łóżeczka :P Z jednej strony się cieszę, z drugiej mam wątpliwości, ale chyba każdy je ma.

Gość gość
ja bym się zgodziła o ile chcesz dziecka. Wątpliwości każdy ma, pewnie Twój maz tez

Gość gość
choc nie wiem jak ufalabym mezowi i go kochala, nie zdecydowalabym sie na dziecko bez swojego zaplecza finansowego, bez swoich pieniedzy, bez pracy. nigdy.

Gość gość
19 49 mam trochę swoich pieniędzy na lokacie i mieszkanie kupione jeszcze za czasów studiów, które teraz wynajmuję, więc to też zastrzyk gotówki.

Gość gość
choc nie wiem jak ufalabym mezowi i go kochala, nie zdecydowalabym sie na dziecko bez swojego zaplecza finansowego, bez swoich pieniedzy, bez pracy. nigdy. x No wiesz dziś praca jest jutro jej nie ma i odwrotnie, takie czasy niestety mamy. A gdy decyzję o dziecku będzie się w nieskończoność odkładało i czekało na "lepsze czasy", to dobry moment może nigdy nie nastąpić i tak z 25 letniej dziewczyny za chwile jest się 30 latnią kobietą, która później może mieć problemy z zajsciem w ciąze i zaluje, że o dziecku nie pomyslala wcześniej. Akuraat to nie historyjka wyssana z palca, tylko mój przypadek :(

Gość gość
nikt ci nie da gwarancji , ze zajdziesz w ciaze podczas pierwszego cyklu, to moze Ci zając kilka lat ;)

Gość gość
Na dziecko zdecydowałam się jak poczułam się na to gotowa. Mąż musi poczekac aż bedziesz gotowa. Ale mając jego wsparcie i zachęte szybciej się zdecydujesz niż myślisz.

Gość gość
19 57 też tak myślę, więc może bez sensu odkładać tą decyzję, tylko odstawić tabletki i zobaczyć jak będzie. Mąż na pewno byłby zadowolony :P