Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karokan

Dziwne "objawy". Pomożecie?

Polecane posty

Gość karokan

Hej :) Słuchajcie dziewczyny, jak w temacie mam dziwne objawy i przeczucie. Otóż poprzednia miesiączka przyszła o 4 dni wcześniej (NIGDY się nie przesuwała, nawet jak brałam tabletki, których od stycznia nie biorę). W tym miesiącu przyszła o dwa dni wcześniej niż poprzednia. Zawsze miesiączka zaczynała się od brązowego plamienia w jeden dzień i później stopniowo przechodziła do krwawienia itd. Te dwie miesiączki są inne. Po prostu po malutkiej, brązowej plamce od razu krwawię, "gubię" duże płaty wyściółki. Jeśli chodzi o ból przy tym, to oczywiście występuje, tak jak zawsze. Krzyże bolą najbardziej, mniej dół brzucha. Zawsze trwało to u mnie 7 dni, ale ostatnio skończyło się na 5. Zobaczę jak będzie tym razem. Nie byłoby w tym wszystkim nic dziwnego, ALE... mam drugi dzień okresu i wstałam z mdłościami. Jestem cholernie głodna, zjem, czuję się jeszcze gorzej, piję miętę, nic nie daje. Odrzuca mnie od papierosów, sam dym wystarczy i mam dość. Chce mi się palić (bo palę), ale dochodzę do połowy i nie mogę, bo mam wrażenie, że zwymiotuje... Z narzeczonym uprawiamy stosunki przerywane i niby nie ma możliwości, żebym była w ciąży, ale nie jeden przypadek w historii się zdarzył. Nie robię na razie testu, poczekam do końca krwawienia. Co o tym myślicie? Bo troszkę się denerwuje...

Gość gość
skoro pojawiają Ci sie podczas miesiączki skrzepy, to wybij sobie z głowy ciążę, a organizm nie jest maszyną ani zegarkiem żeby "chodzić" równiutko

Gość karokan
Tyle to i ja wiem. Ale nie ma skrzepów, tylko wyściółka, a to jest niestety różnica. Skrzepów nie mam od tamtej miesiączki. Nie pisałabym tutaj, gdybym nie miała podstaw się martwić. Wiem, że mogą występować krwawienia z pochwy w ciąży i wtedy właśnie schodzi dużo błony wyściółkowej. Nie jestem histeryczką, nie panikuję, przyjmuję to na chłodno, chcę się po prostu podzielić i poradzić Was, doświadczonych :)

Gość gość
jaka wyściółka? bo ja serio nie wiem co masz na myśli, choc o macicy i endometrium pojęcie mam spore, jak Ci się endometrium złuszcza w czasie miesiączki, to gdzie miałaby się ciąża zagnieździć?

Gość gość
podczas plamień/krwawień w ciaży endometrium NIE MA PRAWA się złuszczać

Gość gość
Jaka wyściułka? Jakies sianko wkładasz? A podpaski złe?

Gość gość
dodam jeszcze, że przy stosunku przerywanym, wbrew temu co piszesz, jak najbardziej jest możliwość ciąży, bo to nie jest metoda antykoncepcji

Gość gość
masz okres i tyle. W ciąży nie ma krwawień z żadną wyściółką. Weź się nie wkręcaj.

Gość gość
Ale pamietaj każdy cykl jest inny i to nie jest powód do nie pokoju... Ale proponowała bym pójść w stronę gospodarki hormonalnej bo może to początek choroby acz kolwiek stawiała bym na to że jesteś przewrażliwiona bo organizm to nie maszyna i ma prawo do tego by przyjść kilka dni wczesniej lub później tak jak o do zmiany intensywności krwawień. Ciąże absolutnie możesz wykluczyć

Gość karokan
Oczywiście jak to już jest w internecie, fala krytyki, hejtów i ogólnych opieprzy ;) teraz wiem, że już na pewno na żadnym forum nie napisze, szkoda nerwów i czytania głupich komentarzy ludzi niepoważnych. Pozdrawiam :)

Gość gość
pamietaj każdy cykl jest inny i to nie jest powód do nie pokoju... Ale proponowała bym pójść w stronę gospodarki hormonalnej bo może to początek choroby acz kolwiek stawiała bym na to że jesteś przewrażliwiona bo organizm to nie maszyna i ma prawo do tego by przyjść kilka dni wczesniej lub później tak jak o do zmiany intensywności krwawień. Ciąże absolutnie możesz wykluczyć

Gość gość
jasne, głupie komentarze, bo ktoś Ci pisze ze normalną masz miesiączkę i endometrium Ci się złuszcza, weź dziewczyno wrzuć na luz, bo widac że masz problemy z samooceną a nie z miesiączką