Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

blizna w pachwinie nie chce zarosnąć

Polecane posty

Gość gość

hej, może ktoś miał podobny przypadek i coś podpowie na wstępie od razu napiszę, że byłam już u lekarza i powiedział, że nic nadzwyczajnego się nie dzieje i że w końcu samo zarośnie ale od ponad pół roku nie zarosło i wygląda okropnie problem wygląda tak, że zrobiła mi się w pachwinie ranka, prawdopodobnie po wrośniętym po depilacji włosku, ale głowy nie dam, bo zauważyłam ją dopiero gdy wyglądała już bardziej jak blizna, nie jak ranka wygląda nieciekawie, jak dziurka/otwór w skórze, zarośnięta delikatną błonką, ale jest jakby zagłębienie, jakby brakowało kawałka skóry, a blizna tworzyła się głębiej to jest takie niewdzięczne miejsce akurat tam, gdzie jest gumka od majtek i to miejsce często się obciera, jak zdąży utworzyć się strupek, to po jakimś czasie jest zrywany, nawet jak zakleję plastrem (nie mogę stale zaklejać, bo już zrobiły mi się dookoła odparzenia od plastrów) sam strupek nie wygląda typowo, to jest raczej taka grubsza warstwa przezroczystego naskórka ranka czasami krwawi no i moje pytanie - jak pozbyć się tego dziadostwa? mam wrażenie, jakby w tym miejscu nie chciała odbudować się skóra jak nacisnę to miejsce palcem, to wyraźnie czuję dziurę nie wygląda to estetycznie, jest zaczerwienione, czasami bardziej w stronę czarnego czy bordowego koloru

Gość gość
Najpierw musisz usunac wlos, ktory caly czas podraznia to miejsce. Wtedy sie samo zagoi.

Gość gość
nie widzę tam niestety żadnego włoska, jak mogę to zrobić? nie chcę samodzielnie tam grzebać, żeby nie wdało się jakieś zakażenie zresztą ranka nie wygląda tak, jakby wrastał tam jakiś włos, nie ma żadnego stanu zapalnego

Gość gość
Pewnie ci sie zawinal i rosnie do dolu do srodka. Tak to czesto wyglada. Idz do kosmetyczki albo pielegniarki.

Gość gość
może kosmetyczka to jest pomysł, chociaż mam duże obawy po tym, jak kosmetyczka zaraziła mnie kiedyś gronkowcem

Gość gość
Albo wygotuj igle, polej miejsce spirytusem i wycignij wlos igla, wyobraz sobie taka petelke, pod ktore musisz wbic igle i ciagnac do gory. Potem zdezynfekuj

Gość gość
gdybym widziała chociaż cień włoska, to bym już dawno to zrobiła, ale nic nie widać mam tak dziobać igłą w ranie na ślepo? trochę mi słabo na samą myśl o tym ;)

Gość ffinka
Często smarować białkiem jajka .Jeśli byłby jeszcze problem zakupić Mumio na allegro (najlepiej opisane po rosyjsku )Smarować wilgotną ,gęstą tabletka kilka razy dziennie .Zagoi się ...

Gość gość
białkiem jajka, ciekawe nigdy o tym nie słyszałam wypróbuje, dzięki :) Mumio kupiłam, tez dziękuję za podpowiedź tylko nie do końca rozumiem, jak to stosować - rozpuścić i smarować rozpuszczoną w wodzie tabletką?

Gość Marta

Jak pani sobie poradzila z problemem? Mam to samo. Blizna sie zrozla ale jedt wloknista i przeszkadza