Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaxmalejxdiablicy

problemy przy zasypiani

Polecane posty

Gość mamaxmalejxdiablicy

Moja córka za tydzień kończy 5 msc. Od kilku dni mamy problem z zasypianiem przynajmniej w ciągu dnia. Prędzej mogłam ją bujać chwilę w wózku lub kołysać na rękach. Jednak tak od 3-4 dni to się zmieniło. Tylko kołysanie na rekach coś daje, ale i to jest dramat. Gdy zaczyna przysypiać dostaje jakiegoś napadu wścieklizny, zaczyna trzeć oczy jakby coś w nich miała, wygina się w każdą stronę, wypluwa smoczka, wierzga nogami i nagle ryk. Tego nazwać płaczem nie można, to tak jakby ktoś ją ze skóry obdzierał. Od zawsze miała problemy ze spaniem nigdy nawet na początku nie umiała sama zasnąć a teraz jest coraz gorzej. Próbowałam już śpiworków, dźwięków suszarki, odkurzacza, kołysanek, nucenia, robienia szzzz i na wszystko płacz. Czy któraś mama miała podobnie?

Gość gość
Obstawiam zęby. Moja ma 9 miesiecy ida jej cztery na raz i ciekawie ze spaniem w dzien tez nie jest. Albo zmienia rytm dnia i potrzebuje mniej snu czym glosmo daje znak. Poprobuj z pozycjami, moja na tym etapie nie chciala zasypiac na rekach na lezaca, tez byl ryk i wyginanie i bujam ja na pionowo, tule do siebie i chodze - nawet nie bujam.

Gość gość
Ja też usypiałam na rękach i zawsze po paru min już spała. Aż przyszedł skok rozwojowy (nie pamiętam w którym tyg) i zachowywała się jak Twoje dziecko. Nagle wszystko źle. Wtedy próbowałam usypiać co parę minut aż w końcu trafiłam na odpowiedni czas, gdy się wyluzowała i zasypiała. Innym razem nie udało się beknąć po mleku na kolację i znowu z usypiania nici.

Gość gość
miałam identycznie, jakieś trzy miesiące temu (czyli moje była w wieku twojej), myślałam że to ząbki ale nie ma ich dalej. uspokajała się dopiero przy butelce + suszarka. teraz pewnie miała bym to samo ale stosuje wózek + suszarka. do tej pory nie wiem co jej było i co jest nadal bo czasem się tak zdarza do tej pory ale na szczęście już bardzo rzadko.

Gość mamaxmalejxdiablicy
Fakt zęby jej niby idą ale już od ponad 2 msc i już troszkę wyszły (tak stwierdzili na przedostatnim szczepieniu). Pozycje też próbowałam, żadna ani na brzuszku ani na boczku w pionie w poziomie, nawet w spacerówce. Myślałam że może niedojada a karmie piersią ale raczej niemożliwe. Wagę ma dobrą, czasami jak ma apetyt wilka to aż chlusta na podłogę, a w nocy pierwszy sen ok 6 godzin. Próbowałam 2 razy dać jej butelkę, ale ona nie chce. Ja już nie wiem co mam robić. Co do zmiany ze spaniem. Za dnia ona miała 3 drzemki po 30-50 min. Budziła się o 5-6 a spać o 21 a teraz śpi w maksie 15 minut.

Gość mamaxmalejxdiablicy
Tylko chodzi oto, że przy kołysaniu się uspokaja i jest bardzo spokojna ale gdy już zaczyna jej się przysypiać dostaje tej wścieklizny i muszę ją wybudzać bo nic nie pomaga, raz nie mogłam wybudzić to płakała potem prawie godzinę. Nie wiem czy coś to zmienia ale prędzej mój m mógł ją usypiać a teraz gdy jest śpiąca i ktoś inny ją bierze na ręce od razu afera na całe osiedle a gdy ją zabiorę od razu koniec płaczu