Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakgwiazdynaniebie

Samodzielnie wykonany bukiet slubny

Polecane posty

Gość jakgwiazdynaniebie

Witam , interesuje mnie czy któraś z was robiła swój własny bukiet ślubny? Ślub w przyszłym roku i tak naszło mnie, że chyba chciałabym sama wykonać swój bukiet ślubny. Może ma któraś jakieś doświadczenie i sama robiła? Jaki wychodzi koszt takiego bukietu? Taniej czy drożej niż w kwiaciarni?

Gość gość
Drożej to na pewno nie, ponieważ bukiet ślubny w kwiaciarni kosztuje około 150 zł. Ale nigdy nie słyszałam o tym, żeby panna młoda sama sobie bukiet robiła. Myślisz, że dzień przed ślubem lub w dzień ślubu będziesz miała do tego głowę?

Gość jakgwiazdynaniebie
A cóż w tym dziwnego, że sama sobie panna młoda bukiet zrobi? Tak znajdę czas na to, ale tylko martwi mnie wykonani. Marzy mi się samodzielnie zrobiony bukiet z białych róż:)

Gość gość
w you tube jest np filmik jak zrobic bukiet slubny z roz ( z innych kwiatow tez). Poza tym nie musi to byc bukiet tradycyjny w kztalcie. W sumie wazne jest tylko ,zeby nie zwiądl w czasie uroczystosci. Ja robilam bukiet z ogrodowyc kwiatow kolezance, a nie jestem fachiwcem, bardzo ladny byl. A sa kwuaty zupelnie bezproblemowe, np konwalie czy stokrotki

Gość gość
Ja robilam sobie sama bukiet slubny z orchidei,koszt to 60zł z dodatkami.Jeszcze dluuugo mialam go w wazonie po slubie:)

A tak z ciekawości zapytam, orchidee kupowałaś w kwiaciarni czy na giełdzie kwiatowej? Orchidee z jednej strony długo się trzymają, z drugiej to jednak chyba trochę delikatne kwiaty. A jeśli kwiat stoi długo w kwiaciarni to nie wiadomo jak się zachowa przy zmianie temperatury itd. Nie wiem, mogę się mylić ale zaciekawiłaś mnie tym. Masz może jakieś zdjęcia Twojego bukietu?

Gość gość
Orchidee kupilam w auchan,duzo taniej niz w kwiaciarniach a jakosc ta sama.Tak orchidea to delikatny kwiat ale naprawde bardzo dlugo sie trzyma.Ja mialam ślub w piątek a w pon zdjecia w plenerze i uwierz ze bukiet trzymal sie super i jak pisalam wyzej,jeszcze dluuuugo po mialam go w wazonie:) Napisz mi swoj adres mail to podesle

Gość gość
ja polecam wykonac bukiet z kwiatów stabilizowanych od rosebelle. beda naturalnie wygladac a przynajmniej trzymaja sie nawet dwa lata. wiec w dniu slubu bedzie idealny a pozniej jeszcze na dlugo zostanie pamiatka po slubie :)