Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy pierwszakow jak godzicie prace i dziecko

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o to ze w szkole jest az 8 1 klas. wiecczesc dzieci ma na 8 a 2 czesc na 12 i zajecia do 16-17. macie jakos pomoc przy dziecku kiedy pracujecie

Gość gość
czyli dziecko zaprartowadzasz na 8 i siedzi do 12 i czeka na zajecia/

Gość gość
No takie życie, a co mam zrobić? Zwolnić się z pracy, żeby dziecko mogło się wyspać? Nie przesadzaj. U mojej córki w klasie jest 27 osób z czego 23 chodzą na świetlicę. Zajęcia są na 10 czy 11 - a większośc z nich jest w szkole już przed 8mą. Takie jest życie, jakie jest inne wyjście? Zresztą u mojej córki akurat jest tak, że ona jest wręcz zawiedziona, jak czasami mogę jechać do pracy później, więc ona też zostaje ze mną dłużej w domu rano :D Leci wtedy tekst "mamooooo ale ja się umówiłam z dziewczynamiiiii" :D II klasa. Ale w świetlicy jest od 1wszej. Nie panikuj, nic im się tam złego przecież nie dzieje!!

Gość gość
jak jak jest na swietlicy> pilnuja dzieci?

Gość gość
Biedne te dzieci na świetlicy od rana prawie do wieczora :o W klasie mojego dziecka tylko około 5 dzieci chodzi na swietlice z czego 3 dzieci siedzi w szkole od 7 do 18 :o co ta za życie dzieciństwo? i ciepły posiłek o 11- i to w szkole obiady sa obrzydliwe. Jak już rodzice tak bardzo sa pochłoniecie praca to niech opłaca opiekunke i dziecko odbiera o normalnej porze- czyli do 15.30

Gość gość
Do przedszkola chodzil 8-16/17 to tak i teraz na świetlice chodzi i żyje. Lepiej nie pracować? A żarcie samo przyjdzie. P****ance z was

Gość gość
Jakieś 20 - 25 lat emu też chodziłam do szkoły na 7 pomimo, że zaczynałam o 11-12. Siedziałam wtedy na świetlicy. Mam dobre wspomnienia.

Gość gość
Tutaj na kafe jak nie siedzisz w domu przynajmniej do studiow dziecka to jestes zua matka.

Gość gość
Ta, kafeteryjna matka z pracy zrezygnuje, żeby kanapki robić do 18 roku zycia dieciom, krowy leniwe 🖐️

Gość gość
Ja mam to szczęście, ze mogę pracować popołudniami. Rano ja zajmuję się dziećmi- popołudniu mąż. Czasami tylko nie ma kto odebrać dziecka ze szkoły na czas- wtedy na godzinę czy dwie idzie do świetlicy.

Gość gość
U nas jest pierwszą klasa ... dziecko do szkoły na 8 ja w pracy od 6 . Dziecko szykuj***abcia . A jak córka przychodzi ze szkoły o 13 30 ja przychodzę o 14

Gość gość
Biedne te dzieci mam pracujacych :( No ale rozumiem,ze ktos pracowac musi...

Gość gość
problemem nie jest te 8 czy nawet 10 godzin w szkole ale problemem jest to że dziecko siedząc wśród dzieci, bawiąc się skacząc w świetlicy traci energię i o godz 12tej jest już niezdatne do nauki, skupienia się na lekcji itd.. co innego po lekcjach iść na świetlicę i się bawić, siedzieć itd.. a co innego przed lekcjami, pamiętam jak chodziłam do szkoły na 12 do 17tej i zawsze na tych lekcjach nie uważałam bo już mi się chciało spać, bo byłam zmęczona, głodna i setki powodów...