Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jest tu ktoś kto m toksyczną mamę

Polecane posty

Gość gość

ze mnie moja powoli wysysa resztki życia

Gość gość
Jest nas więcej niz mogłoby się wydawać, tylko znakomita częśc sobie tego nie uświadamia.

Gość gość
jak sobie pozwalasz to wysysa

Gość gość
jestem od niej współuzależniona, i to bardzo

Gość gość
sa terapie pije?

Gość gość
nie pije, ale odizolowana jest od znajomych i rodziny, kiedy robie to co ona chce jest miła, kiedy sie sprzeciwiam strasznie się zneca psychicznie

Gość gość
to od kogo jest odizolowana to nie twoj problem w jaki sposob sie zneca?

Gość gość
Miałam podobnie z ojcem, kilka ostrych rozmów ( raz doszło prawie do rękoczynów) dużo zmieniło .... odwagę dał mi mąż i 2je dzieci.

Gość gość
Carie był taki film tam też była taka matka

Gość gość
Ja mam 20 lat. Zawsze jestem pod jej dyktando jesli chodzi o szkołe. Dwa tygodnie temu powiedziałam stop i od dwoch tygodni nie odzywa się do mnie i nie pozawala jesc tego co jest w lodówce. Nie mam rodziny a pracy znaleźć nie moge. Chciałabym się uczyć ale nie tam gdzie ona mi wybrała. W gimnazjum mogła się mną rządzić ale teraz chodzi o moje dalsze życie.

Gość gość
Ja. Jedyną osobą,na ktora moge liczyc jest mój mąż. Jestem w ciąży,nie mam tu nikogo poza nim. Moja matka chce tylko rozbic mi malzenstwo, zniszczyc zycie,samoocene. Cale zycie mnie nawidzila i sie nade mne znecala. Nie chce mi sie zyc jak o tym mysle:(. Gdyby nie ciąża to chyba bym się powiesiła jak wielokrotnie planowałam przed z powpdu własnej matki. To jest cos niewyobrazalnego,bol nie do opisania.

Gość gość
obejrze ten film do pani w ciąży: Życzę wytrwałości. Też myślałam o samobojstwie. le to super, że masz męża spodziewasz się nowego cżłonka rodziny, to jest Twoja oaza i nad nią się skupiaj. Bardzo zazdroszczę, ponieważ ja czuje że ja tak mieć nie bede. Mi matka nie da ułożyć sobie życia.

Gość gość
To boli jak własna matka nie kocha. Moja mipowiedziała, że już nie jestem jej dzieckiem i mam z domu wypier***. Mój kuzyn miał tosycznych rodziców, brata mojej matki. Powiesił się chłopak. A ja młoda byłam, dopiero teraz zrozumiałam dlaczego on to zrobił.

Gość gość
mi też nie pozwala sobie ułożyć. Niszczy moje małżeństwo na wszelkie możliwe sposoby, próbowała nawet zeswatać mojego mężą z inną kobietą. Pomimo uplywu tylu lat,nie jestem w stanie pogodzic sie z tym,ze matka nie potrafi mnie kochac. Kiedt ogladam sluby, chrzty znajomych to chce mi sie po prostu wyć, bo ja nigdy,przenigdy nie mialam i miec nie bede takiej rodziny. Ani moje dziecko. Na moim slubie nie bylo nikogo z mojej strony.

Gość gość
a daleko mieszkasz od matki?

Gość gość
nikt nie da ci wiecej niz sam posiada, albo innymi slowy z pustego i Salomon nie naleje. nie rozumiem powodu dla ktorego oczekujecie od takich rodzicow ze sie zmienia...zmienic sie mozecie co najwyzej wy, niezaleznie o kogo chodzi - matke, ojca czy inna osobe prawnie zobowiazana do opieki nad wami

Gość gość
mieszkam 800 km od matki, za granicą.

Gość gość
kiedyś czytałam że kobieta lat 40 zastrzegła adres, numer i z matka kontakt zerwała

Gość gość
Wszystkim się wydaje że matka powinna kochać swoje dziecko bezwarunkowo. Może i powinna o ile tego dziecka chce. Niestety zdarza się że nie chce i nie mówię tu wyłącznie o dzieciach z wpadki czy gwałtu. Czasem ciąża i dziecko z tej ciąży jest środkiem do jakiegoś celu i wybaczcie, ale wiele kobiet tak robi. Zdobywają mężczyznę jego status społeczny i majątek właśnie poprzez dziecko. Przykre, ale dziecko czasem jest tylko narzędziem i to od wieków.