Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak się obsługuje pralkę automatyczną?

Polecane posty

Gość gość

Wiem, że pewnie uznacie mnie za idiotkę itp, ale nie potrafię obsługiwać pralki automatycznej. Z prostego powodu - u nas w domu takiej nie było(pochodzę z dosyć biednej rodziny). Od tego roku zaczęłam studia i chciałabym się tego nauczyć. Oczywiście mogę zapytać koleżanki ze mną mieszkające i zamierzam to zrobić, ale chciałabym mieć jakieś podstawy, żeby nie uznały mnie za jakiegoś dziwoląga. Wiem, że każda pralka jest inna, ale chyba wszystkie obsługuje się podobnie. Proszę wytłumaczcie mi jak to działa. Tylko wszystko od początku, nawet najprostsze rzeczy... Do tej szufladki wsypuje się proszek do prania i płyn jednocześnie? Czy najpierw się wypierze, potem płucze w płynie a potem wiruje? Wystarczy raz nastawić pralkę i wszystko się samo zrobi, czy trzeba w trakcie prania zmieniać jakieś programy itp? Proszę o pomoc...

Gość gość
masz instrukcję? Jeśli nie, to pobierz z netu

Gość gość
Nie mam instrukcji. To chyba dosyć stary model. Naprawdę nie chodzi mi o jakieś nowoczesne programy, tylko o te podstawowe rzeczy. Ja nawet nie wiem, czy to się od razu wywiruje czy trzeba znowu coś nastawiać.

Gość gość
zazwyczaj wybrany program robi pranie od początku do końca. Chyba że wybierzesz płukani lub wirowanie. proszek wsypujesz do szufladki często oznaczanej nr 2 (zazwyczaj z lewej strony) a płyn do środkowej. Wszystko dajesz od razu. Proszek można też dać do bębna na ubrania.

Gość gość
Dziękuję! Już coś wiem. Czyli wsypuje proszek( mnie ta pierwsza szufladka ma coś takiego w środku, a ta druga już jest normalna, to do tej pierwszej proszek, tak?), płyn, zamykam. Nastawiam temperaturę, wirowanie i tu są chyba te programy oznaczone u mnie P. Nie wiem, co to jest...

Gość gość
Ktoś jeszcze pomoże?

Gość gość
To zależy jaką masz pralkę, może opisz te programy co tam jest napisane. W większości pralek wybiera się jakiś program typu bawełna, eco, mieszane (nie wiem jakie masz), wybiera temperaturę, ewentualnie wirowanie (nie we wszystkich jest taka opcja), włączasz start i już