Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ladyem123

Możliwe zapłodnienie

Polecane posty

Gość ladyem123

Mam pytanie. Kochałam się z chłopakiem 1 dzień po moim okresie. On we mnie nie skończył, ale uprawialiśmy seks bez prezerwatywy. Zrobiłam test ciążowy tydzień później na wszelki wypadek (dopiero przed chwilą przeczytałam, że to za wcześnie) i wyszedł negatywny. To mnie uspokoiło i czekałam na okres, który mam dostać we wtorek. Jednak dostałam kilka dni temu tzw. krwawienie implantacyjne i zaczynam się zastanawiać, czy to jest możliwe, żebym była w ciąży?

Gość gość
a skąd ty wiesz, że to było plamienie implantacyjne??? a jeżeli było, to w ciązy jesteś, nie inaczej

Gość ladyem123
Nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam, a to co przeczytałam na internecie zgadza się i z kolorem i z czasem jego występowania, bo akurat byłam, między owulacją, a okresem.

Gość gość
zrob test z krwi

Gość gość
Nie skończył, pod warunkiem że nie było preejakulatu - 1 dzień "po okresie" (powiedzmy, że 4-7 dni?) - szanse znikome przy cyklu ok 28dni Po 2 - test najlepiej zrobić w dniu spodziewanej miesiączki lub po, mimo że wiele nowoczesnych testów płytkowych zapewnia, że niby to tydzień po stosunku wykryje potencjalną ciążę. Po 3 - nie wiesz czy to implantacja czy jakieś anomalie. Nie czytaj tych bzdur w necie, że koleżanka koleżanki koleżanki coś tam zaszła przez język i dostała plamień. Też kiedyś około owu miałam jakieś małe plamienie i jakoś nie mogę tego zrzucić na zapłodnienie. To się może zdarzyć przy owulacji.

Gość gość
1 dzień po okresie powinny być dni niepłodne ale lepiej jest je sobie wyznaczać na bieząco. Fajnym rozwiązaniem są testery na ślinę, ja mam afrodytę i jest ok. A to "plamienie implantacyjnie" równie dobrze mogło być plamieniem owulacyjnym. Następnym razem się zabezpieczajcie

Gość gość
Gdzie można dostać taki tester poza allegro? Chętnie bym mu się przyjrzała