Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nystatyna w ciazy prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Pan doktor przepisal mi na recepcje nystatyne, jestem w ciazy i mam troche bakterii, wykupilam nystatyne z recepty w aptece i dostalam nystatyne 500 000j.m ale jakas 16 tabletek dojelitowych ale pan doktor powiedzial mi w gabinecie ze mam wzias 1 raz na 3 dni dopochwowo, to tak mozna sobie ta tabletke zaplikowac , czy panie faraceutki sie pomylily i zle mi daly . pomocy ktos tak bral te tabletki

Gość gość
nystatyna jest na grzybicę. ja brałam w ciąży doustnie i dowcipnie, bo dowcipnie było za mało. przepisują to też standardowo przy założonym pessarze. ale jakie jest w ogóle pytanie? czy się pomyliły? skąd mamy wiedzieć? możliwe.

Gość gość
doustnie są tabletki, dopochwowo takie trójkątne globulki.

Gość gość
no wlasnie chodzi o to ze panie daly mi tabletki gdzie pisze doustnie na nich a pan doktor mowil ze mam wziasc dopochwowo to chyba zle mi wydaly najgorsze ze ja sobie zaaplikowalam taka tabletke jedna i przez noc nic mi nie wyplynelo nie wiem czy sie nie rozpuscila i teraz mam stresa

Gość gość
Masz racje - nie słuchaj się lekarzy bo to debile sami lepiej słuchaj się nas - kafeteriańsich lekarzy....

Gość gość
slucham sie lakarza swojego tylko mam stresa bo pan doktor mowil dopochwowo i martwie sie cyz panie nie pomylily sie przy sprzedawaniu z recepty bo czytam ze sa globulki dopochwowe

Gość gość
U mnie farmaceutki raz sie pomylily. Daly mi opakowanie z mniejsza iloscia tabletek,a lekasz wyraznie mi mowil ile czasu brac lek. Wrocilam do apteki z paragonem. Panie sprawdzily recepte,przeprosily i wymienily opakowanie.

Gość gość
Idz jeszcze raz do tej samej apteki i powiedz w czym rzecz. Niech jeszcze raz sprawdza twoja recepce, mimo iz napewno beda to robic zbiorczo, ale kij wie kiedy. Znam prace aptek od srodka wiec wiem ze czasem takie pomylki sie zdarzaly. Raz wydalismy facetowi globulki dopochwowe a mialy byc czopki. Zorientowalismy sie namierzylismy faceta i odkrecilismy sytuacje:-)