Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prosze o odpowiedz to wazne

Polecane posty

Gość gość

Czesc. Mam pytanie.Kochalam sie z chlopakiem pod koniec miesiaczki. Skonczyl we mnie. Za trzy dni mialam miec dni płodne. Czy jest duza szansa ze zaszlam w ciaze? Krwawienie mi sie juz konczylo prawie a obliczylam wczesniej dni plodne i wypadalo ze za trzy dni od tego dnia stosunku mialam miec.

Gość gość
dziecko w ciążę można zajść każdego dnia miesiąca. Podczas dni płodnych ryzyko się powiększa ale w pozostałe dzni również istnieje ryzyko.

Gość gość
Trzy dni po miesiączce miałaś mieć dni płodne? To może się zdarzyć, ale cykl kobiety to nie jest po prostu terminarz, od - do. To nie jest tak, że zawsze 20 mam dni płodne i koniec. Chyba brakuje ci elementarnej wiedzy na temat własnego ciała. Radzę pójść do ginekologa za tydzień - dwa i poprosić go o wykład na temat kobiecej fizjologii. Nie powinnaś uprawiać seksu dopóki nie zrozumiesz, że dni płodne to nie jest wyliczanka. A ty gościu powyżej, też nie pleć. Kobieta jest płodna tylko przez pewien okres czasu. I trzeba umieć ten czas rozpoznać. On może zdarzyć się każdego dnia, ale nie jest tak, że kobieta jest płodna ciągle, tak jak facet.

Gość gość
Po pierwsze dzieckiem juz nie jestem. Po drugie to wiem tylko ze chodzilo mi bardziej o prawdopodobienstwo. Czy jest duze czy raczej nie.

Gość gość
Tak, mogłaś zajść w ciążę. Wystarczyło, że o jeden dzień się przesunęła owulacja. Szanse? nie wiem, tak pół na pół, jeżeli jesteś zdrowa.

Gość gość
Dziekuje za odpowiedz. :)

Gość gość
A jeszcze pytanie. Czy myslicie ze powinnam zrobic jakis test ciazowy ? Czy raczej to nie konieczne

Gość gość
Jak ci się będzie miesiączka spóźniała to zrób.

Gość gość
A, jeszcze dodam, że skoro kochacie się bez zabezpieczeń, to łykaj kwas foliowy. Każdej kobiecie w wieku rozrodczym się poleca, a już w szczególności w takim wypadku.

Gość gość
Ale to dopiero za miesiąc. Nie wytrzymam tyle w niepewnosci. Ciagle bede sama sobie szukala w swoim ciele objawow ciazy; (

Gość gość
skąd wiesz, że za 3 dni miałaś mieć płodne?

Gość gość
Tak wyszlo z obliczen

Gość gość
No ale test nie wykaże ci teraz ciąży. Jeżeli nie minęły 72h od stosunku to możesz iść po tabletkę po.

Gość gość
Obliczylam dni plodne i nieplodne w kalendarzyku

Gość gość
podaj datę pierwszego dnia okresu i długość cyklu.

Gość gość
27 wrzesnia. Dlugosc cyklu 28

Gość gość
Hej jestescie jeszcze? To dla mnie naprawde wazne.

Gość gość
teoretyczni dni płodne masz od 5października do 13 października

Gość gość
ryzyko jest ale nie duże. Zrób test za jakiś tydzień i będziesz wiedziała

Gość gość
No wlasnie. Kochalam sie 3 pazdziernika. No wiec sa szanse?

Gość gość
szanse są organizm to nie wyliczanka. Powinniście się przeciez zabezpieczac jak nie chcecie mieć dzieci.

Gość gość
mysle ze nie zajdziesz w ciaze. bo nowe jajeczko moglo nie zdazyc zaczac swojej drogi

Gość gość
Ale przeciez plemniki zyja od2dni do 5

Gość gość
Oczywiście, że możesz być w ciąży. Ja zaszłam 3 dni przed owulacją (potwierdzoną monitoringiem) i mam synka :) Szanse ja bym stawiała 50-60% na ciążę.

Gość gość
plemniki moga przeżyc w kanale rodnym kobiety do 72h, więc to są 3 dni... jeżeli kochałaś się 3 dni przed płodnymi to plemniki mogły przeżyć w tobie do dni płodnych... czyli możesz być w ciąży

Gość gość
Ale to jest zasadnicza różnica -zajście 3 dni przed owulacją a zajście ze stosunku 3 dni przed dniami płodnymi. Przecież początek dni płodnych nie jest tożsamy z owulacją. A swoją drogą autorko to ty chcesz ciąży czy nie?

Gość gość
ja daje z 75% że jesteś w ciąży bo właśnie plemniki mogą przeżyc ok 2-5 dni, więc jak kochałaś się 3 dni przed to bardzo prawdopodobne. ja słyszałam nawet że to jest metoda żeby mieć dziewczynkę, właśnie 2-3 dni przed płodnymi. Bo plemniki żeńskie są wolniejsze ale "trwalsze" więc one dłużej przeżyją w kobiecie. Natomiast jak chcesz chłopca to kochasz się w dni płodne bo te plemniki są szybsze ale krócej żyją.