Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prosze o odpowiedz to wazne

Polecane posty

Gość gość
Chceeeee i caly czas wsłuchuje sie w swoj organizm i sama sobie wymyślam objawy:( zrobilam 10000 testow moze i nic

Gość gość
Myslicie ze 'jest po co' robić test czy nie ma sensu?

Gość gość
Nie masz bladego pojęcia o fizjologii kobiety. Obliczasz dni płodne na podstawie wyliczanek. Moje gratulacje. Mam nadzieję, że zanim zajdziesz w ciążę to się douczysz. Podobno głupich nie sieją..

Gość gość
W takim razie mi opowiedz o fizjologii kobiety skoro potrafisz tak kłapać mordą.Słucham.

Gość gość
Po pierwsze, nie mam mordy. Po drugie, dni płodnych nie oblicza się z kalendarzem w ręku. To jest wiedza ze szkoły podstawowej i niestety musisz sama zadbać, żeby nadrobić braki. Po trzecie, jeśli chcesz mieć dziecko i nie wiesz kiedy masz owulację - możesz się starać na próżno. Po czwarte, jeśli nie chcesz mieć dziecka i nie wiesz kiedy masz owulację - możesz wpaść. Po piąte - jeszcze raz, doedukuj się i zmień język!

Gość gość
Ale ja wlasnie chce miec dziecko. Napisalam ten temat bo moze i nie wiem i nie mam doswiadczenia. Nie interesowalam sie jakos tym do tej pory bo nie chcialam miec dziecka. Teraz potrzebuje Twojego zdania na ten temat a nie krytyki. Moze faktycznie noe wiem jak obliczyc dni plodne bo do tej pory mi to bylo niepotrzebne. Wiec jesli mozesz mi pomoc i odpowiedziec co sadzisz o moim problemie to bylabym Ci wdzieczna,jesli nie to nie wiem co jeszcze tu robisz. A za ta 'morde' przepraszam. To tyle.

Gość gość
Ok, przyjmuję (rzadko ktoś na kafe potrafi przeprosić). Uważam, że nawet jeżeli faktycznie trafiłaś w owulację (co moim zdaniem byłoby fenomenalne, żeby mieć owulację 7 dnia cyklu ale bywają i takie sprawy) to i tak w tej chwili może być za wcześnie na test. Ja zrobiłam test 7 dni od zapłodnienia, wyszedł negatywny, a byłam w ciąży. Jeśli chcesz dziecko, zrobisz test, wyjdzie negatyw, to się zdołujesz więc lepiej jeszcze się powstrzymaj. A tymczasem radzę obserwować śluz - jeżeli jest przezroczysty i ciągnący (jak kurze białko) i jest go dużo, to znaczy, że masz dni płodne. Jeżeli jest biały/kremowy/lepki itd. to nie jest to śluz płodny.

Gość gość
Jeśli zależy ci na dziecku i starasz się już jakiś czas, a nie wychodzi, możesz rozpocząć samoobserwację. To polega właśnie na obserwacji śluzu, mierzeniu temperatury w pochwie (codziennie o tej samej porze), nanoszeniu temperatury na wykres (przed owulacją jest obniżenie temp. a potem skok w górę) i ostatecznie zostaj***adanie (palcem) szyjki. Jeśli jest rozwarta to znaczy, ze ciało "zaprasza" ;) Ja starałam się 3 cykle, przez dwa nic nie robiłam poza seksem, w trzecim zaczęłam mierzyć temperaturę i.. sukces!

Gość gość
Dodam, że zawsze miałam cykle regularne i też myślałam, że wystarczy wszystko obliczyć, bo przecież wiadomo, że owulacja będzie 14 dni przez okresem (czyli gdzieś w połowie cyklu). Okazało się, że u mnie owulacja nastąpiła dopiero 22 dnia cyklu. Więc te wszystkie kalendarzyki to sobie można wsadzić :P Powodzenia!

Gość gość
A juz sie ucieszylam ze jest duze prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy:( heh

Gość gość
Ciagle wierze ze się udalo;)

Gość gość
"Oczywiście, że możesz być w ciąży. Ja zaszłam 3 dni przed owulacją (potwierdzoną monitoringiem) i mam synka usmiech.gif Szanse ja bym stawiała 50-60% na ciążę. " też zaszłam 2-3 dni przed owulacją. Z tym że ja wyznaczałam sobie dni płodne Afrodytą na na ślinę a nie monitoringiem

Gość gość
Jakie szanse na ciaze?