Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy dziadkowie sprawiedliwie traktuja wnuki?

Polecane posty

Gość gość

jest mi przykro jak cholera. Teściowie non stop sponsorują dzieciaki szwagra, ubranka, zabawki, wysyłają kasę, a mojemu dziecku na urodziny przynieśli lizaka i autko resoraka ( to dziewczynka). Na razie córka nic z tego nie rozumie, ale co będzie potem ?

Gość gość
Potem będzie tak samo. A sprawiedliwie nie znaczy równo.

Gość gość
a sprawiedliwie to JAK znaczy?

Gość gość
Równo. Ja mozna jednym kupic autko na akumulator za1000 zl a innemu lizaka i samochodzik za 5 zl :(

Gość gość
Moja teściowa ma tez "lepsze" i "gorsze" wnuki. Jak się kiedyś zapomniała, to na nasze dzieci (czyli od syna) powiedziała "wasi", a na dzieci od córki powiedziała "nasi". Na chamstwo i brak serca nie poradzisz. Sama nie jestem jeszcze babcią, ale nie wyobrazam sobie, zebym mogła wnuki tak różnicować.

Gość gość
a gdzie ty tu chamstwo widzisz?

Gość gość
Moja babcia tez miala 2 ulubionych wnukow a mnie i moja siostre i brata miala cale zycie gdzies(widzialam ja moze 2 razy w zyciu)jak zmarla to kochani wnusiowie nawt na pogrzeb nie przyszli,

Gość gość
dlatego na całe szczęście babcie ma się dwie !! :D

Gość gość
o przepraszam ja mialem trzy :classic_cool:

Gość gość
Sprawiedliwie to znaczy mądrze. Moja starsza córka dostaje od dziadków kasę, bo studiuje w innym mieście. Moja młodsza ma 5 lat, czyli według was też powinna dostawać 100 co tydzień? Według mnie nie.

Gość gość
To twoje dzieci,a tu raczej chodzi o co innego :D

Gość gość
Dziadkowie sa tylko ludzmi...Nie wszyscy dobrzy i sprawiedliwi ,niestety.

Gość gość
Ja mam bliźniaki o synka tesciowie się prawie biją by prowadzić ,na rączki wziąść a córka. ....ona sobie poradzi. Teraz imieniny miały córka we wrześniu syn w październiku ogólnie obchod:zenie imienin dla roczników to głupota ale jak chcą niech dają prezenty i tak córka dostała bluzeczka i spodenki z pepko syn oczywiście też by było równo a na imieniny syna dali.mu zimową kurtkę z 5-10-15 teraz zwracam im delikatnie uwagę i robię różne aluzje i sugestie ale aż we mnie kipi jak widZĘ to nierówne traktowanie moich dzieci

Gość gość
A ty obie swoj***abcie kochasz tak samo? Czy teściów kochasz tak samo jak rodziców? No to co się głupio dziwisz, że jedne wnuki wolą bardziej od drugich - samo życie. też nie ma w nim równości i sprawiedliwości.

Gość gość
Kurcze,jak wy gledzicie-czytac nie mozna :O Traktujcie wasze dzieci super sprawiedliwie i spoko

Gość gość
to jest zawsze przykre, ale nic nie poradzisz....

Gość gość
00:06 nie nie kocham teściów, właśnie przez to jak traktują moją córkę a jak synów szwagra. Przeciez ona to córka ich syna...

odizoluj się od nich, a jak pójdziesz na imieniny to lizaka, w szczególności gdy oni - -być może - są cukrzykami.

tez jestem puplka dziadkow;))ale??? jezeli otrzymuje od nich prezenty zawsze im zaznaczam ze wezme ,tylko wtedy gdy dostana wszyscy wnukowie:)

Gość gość
moja babcia tez bardziej zawsze zabiegała o wnuki swojego syna, im nadskakiwała, stawiała nam za przykład oni byli najlepsi my ci gorsi, mojej siostrze ciotecznej na nowe mieszkanie dała znaczną sumę pieniędzy podczas gdy tamta dobrze zarabiała a ja nie pamiętam by nas jakoś szczególnie wspomogła nawet dobrym słowem, bo jej córka a nasza matka ciężko chorowała jak byliśmy dziećmi, wolała nie wiedzieć co się dzieje, nie słuchać często odkładała słuchawkę jak matka do niej dzwoniła z życzeniami świątecznymi, na jej pogrzebie nie płakałam za to moja siostra cioteczna zalewała się łzami i chyba poraził ja fakt że mnie to nie wzruszyło bo zerwała kontakty ze mną

Gość gość
Moi dziadkowie zawsze woleli córki mojego wujka. I co? Jak dziadek umierał na raka nawet go nie odwiedziły! Na pogrzeb poszły tylko do kościoła i siedziały z obrażonymi minami. Teraz babcia mieszka sama, a one nawet na 5 minut do niej nie przyjdą. A ja? Mimo, ze to one zawsze były najlepsze, najpiękniejsze i najmądrzejsze, często odwiedzam babcię i pomagam jej, bo jest bardzo schorowana. I nie mam jej za złe, że zawsze byłam gorsza w jej oczach. Było i jest mi przykro, ale mam to gdzieś, wierzę, że dobro wraca i kiedyś wróci i do mnie.