Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nigdy nie bede nosic tych wszystkich pieknych szpilek i butow na obcasie

Polecane posty

Gość gość

niestety. bo mam halluxy nienawidze swoich stop. jest tyle pieknych butow na obcasie niestety tylko dla ładnych zgrabnych stóp a nie dla moich gir. tak mnie to boli kiedy jakieś widze :(

Gość gość
ale haluksy się operuje przecież

Gość gość
moje nie sa tak duże żeby kwalifikowały się do operacji ale są na tyle spore że mnie bolą i że nie dam rady chodzić w szpilkach choćbym nie wiem jak zaciskała zęby. z resztą mam dopiero 21 lat wiec mało prawdopodobne ze zakwalifikowałabym sie na operacje.. nie moge sobie pozwolic na takie unieruchomienie bo jak będe biegać na zajęcia :( :(

Gość gość
mam 19 lat i mialam operowane haluksy niedawno... to nie zalezy od wieku ani od "wielkosci" haluksa. operuje sie wtedy, kiedy boli. kazdy dobry ortopeda Ci to powie. tu juz nic nie pomoze.

Gość gość
i ile trwał okres rekonwalescencji? sa jakies szybsze metody leczenia? zeby nie trzeba bylo siedziec w gipsie pol roku?

Gość gość
teraz sa takie metody ze juz nigdzie nie robi sie metody gipsowej !! a jak ktos Ci zaproponuje to uciekaj do innego lekarza. chodzi sie o kulach w specjalnym bucie ortopedycznym, potem tylko w tym bucie, a po jakims miesiacu- poltorej (zalezy od osoby) mozna nosic but zwykly ale stopa jest tak spuchnieta, ze ja nosze but o dwa rozmiary wiekszy :)

Gość gość
a to na nfz robilas? i ile czeka sie na taka operacje?

Gość kasienkall
A ja mam 174cm wzrostu ale piękne stopy ;) więc i tak nic na obcasie nie ubiore

Gość gość
zalezy od miasta i tego, jaki szpital ma limit na nfz :) ja czekalam bardzo krotko bo jakies 2 miesiace na operacje, ale wczesniej na wizyte tez czekalam jakies poltorej miesiaca. w jednym szpitalu termin mi podano za 5 lat, wiec warto pytac i sie orientowac w roznych szpitalach :)

Gość gość
nie mozna zoperować 2 stóp na raz? :D i w jakim okresie można operować już drugą stope?

Gość gość
Ja też nie noszę szpilek i obcasów bo mam słabe stawy ścięgna i wiązadła, ale to nie znaczy że jestem skazana na brzydkie buty, na pewno trudniej kupić coś ładnego na wymagającą nogę ale nie jest to niemożliwe, wymaga więcej czasu :)

Gość gość
2 stop naraz nie robia na nfz, ale po drugie osobiscie nie wyobrazam sobie miec dwoch nog unieruchomionych, przeciez nic wtedy nie zrobisz bez wozka inwalidzkiego :O ortopeda mi powiedzial, ze druga stope zrobimy jak zagoi sie pierwsza w stu procentach a caly ten proces trwa do pol roku :) nie przerażaj sie- pol roku trwa proces zejscia tego calego opuchniecia itd, po poltorej miesiaca juz jest dobrze ze stopa :)spotkalam sie z lekarzami ktorzy po miesiacu czy dwoch robia druga noge ale wg mnie to troche bezsensu..