Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PatrykMierzanek

Problem z lewym uchem

Polecane posty

Witam wszystkich. Nazywam się Patryk i mam 15 lat. Słuchajcie od mniej więcej 3 dni mam problem z moim lewym uchem. Otóż , gdy przykładowo wycieram ucho ręcznikiem boli mnie albo gdy lekko pociągnę za małżowinę czuję w miarę mocny ból. Co to może być? Ból występuję tylko wtedy, gdy dotykam ucha. Dodam, że miesiąc temu miałem to samo z prawym uchem ale po tygodniu przestało boleć. A może w tym uchu jest jakaś krosta? Proszę mi powiedzieć co to może być. Jeśli ból nie ustąpi za niedługo, to pójdę z tym do lekarza.

Gość gość
masz zapalenie bakteryjne ucha najprawdopodobniej spowodowane patyczkami do czyszczenia. one tworza mikrourazy naskorka, gdzie mnoza sie bakterie, powodujac zakazenie. lekarz musi ci przepisac masc antybiotykowa, inaczej infekcji sie nie pozbedziesz, a nawet infekcja moze dojsc do ucha srodkowego, tzw. slimaka i doprowadzic do trwalego uszczkodzenia tkanek slimaka. trwale uszkodzenie tkanek slimaka powoduje szumy w uchu, a nawet utrate sluchu. po kuracji antybiotykowej nigdy nie czysc uszu patyczkami, uszy czysci sie i suszy rabkiem recznika.