Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czytaliscie ten temat jak ojciec zabral pieniadze dziecku z komunii

Polecane posty

Gość gość

i kupil sobie za nie buty i majtki?:D

Gość gość
Moja komunia rok 85 , tak się cieszylam ze będę mogła mieć rower ( składak ) , i mówię do Matki kiedy go dostanę , a ona nic niedostaniesz , tyle pieniędzy wydaliśmy na komunie . A więc moja komunia pokryla koszty komuni . Smutne , tyle lat już mały smutek siedzi . Ta radość wykoncu pieniądze na to " cudo" mieć . A najgorsze było ze ona mi nie próbowała tłumaczyć ze dużo kosztowało , nic nie dostaniesz . To są nasze pieniądze na pokrycie kosztów . Ochyda ( oczywiście chodzi mi o pieniądze które dostałam od gości w prezencie )

Gość gość
Ja też nie dostałam pieniędzy z komunii bo mamuśka je pożyczyła i oczywiście nie oddała ,a teraz jeszcze mówi ze to nie jest prawda !! Jak ja tej baby nienawidzę!!!!!!!!(i nie chodzi tu tylko o te nieszczęsne pieniądze z komunii )

Gość gość
przeważnie wszyscy polscy katoliccy rodzice okradają dziecko z komunijnych pieniędzy - nic nowego!

Gość gość
Ja dostałam 800 zl rodzice zabrałi chciałam jechac z klasa na wycieczke w góry a oni ze kasy nie maja i jako jedyna nie pojechalam a kasę z komuni meble mi i bratu kupili a na brata komuni jego kasę wzięli i na 18 dostal :/ niesprawiedliwe

Gość gość
wasi rodzice są pooop*********i:o:o: typowe polaczki moja komuniak rok 92, bida aż piszczy - impreza była skromna, po latach dowiedziałem się, ze potem przez rok mama to spłacała, ale przez myśl jej nie przeszło aby zabrać mi te pieniądze które dostałem:o

Gość gość
komunia musi się zwrócić!

Gość gość
pazerne dzieciaki!!!! :O

Gość gość
9-cio latek nie jest pazerny , raczej rozczarowany. Mniej wiecej to tak wyglada . Masz urodziny dostajesz prezety , a twoje rodzicielka je zgarnia Bo twoje urodziny pieniadze kosztowaly ? To nie rób komuni dziecko niebedzie rozczarowanie ( a rodzina oczywiście niewie ze dziecko pieniędzy na oczy niewidzialo .)

Gość gość
Gdzie są moje pieniądze z komunii?!

Gość gość
rodzina bardzo dobrze wie, że pieniądze z komunii zabiera matka! ten zwyczaj twa już od wielu lat - kasa musi pokryć wyżerkę! a gó/wniarz i tak oprócz kasy dostanie laptopa, telefon albo quada!

Gość gość
Czy jestem tutaj jedyną osobą której rodzice nie ukradli kasy z komunii?:classic_cool:

Gość gość
o kurde :O to chyba jestem jedyną która dostała obiecany prezent na komunię! szoken!

Gość gość
Tobie obiecali prezent NA KOMUNIĘ??? Szoken!

Gość gość
a co w tym złego? Obiecali mi piękny złoty łancuszek z Matką Boską i kolczyki :) do teraz noszę je tylko na wyjątkowe okazje :)

Gość gość
A komputer przyniósł wielkanocny zajączek? ;)

Gość gość
A kolczyki chociaż z pentagramem?

Gość gość
dawania komputerów na komunię za czasów mojej młodości nie było jeszcze :P a właściwie to wątpie czy ktokolwiek w moim mieście miał wtedy już komputer :D

Gość gość
No nie mów! Nawet qźwa, rowera? ;)

Gość gość
Pieniądze z komunii najczęściej biorą mamuśki. Na spłacanie długów.

Gość gość
sami sobie wypracowaliśmy ten schemat dawania w prezencie pieniędzy i wszyscy wiedzą że te pieniądze mają głównie pokryć koszty imprezy, ten co daje to wie i ten co bierze też wie, nikt zdrowy na rozumie nie daje dziecku 9 letniemu dysponować pieniędzmi

Gość gość
Nie my sobie wypracowaliśmy. Tylko wy - pierdO/lonE katole wypracowŁyście!!

Gość gość
Mojej wnuczce pieniadze zabral jej ojciec, bo to czlowiek pazerny I majacy zaburzenia psychiczne. Corka z tym bandyta jest po rozwodzie juz 3 lata.

Gość gość
Mi rodzice nie zabrali kasy a do najzamożniejszych nie należymy. Wręcz biedota wtedy była. A za moje pieniążki z komunii złożyłam się z braćmi na komputer i już pół roku po komunii mogłam zagrać sobie na kompie ;D

Gość gość
Najgorsze uczucie jest kiedy tobie rodzice zabierają, a rodzeństwu nie... Dodajmy jeszcze, że ty chciałeś wpłacić do banku (w sumie to mama 'chciała') a rodzeństwo (MŁODSZE) chciało wydać wszystko na pierdułki... Aa i mój brat ma problemy w szkole jest niegrzeczny źle się uczy i wgl, a ja grzeczna i dobrze się ucze, ale co tam! Trzeba zabrać!! Do rodziców: jeżeli organizujecie dziecku komunię weźcie pod uwagę, że to kosztuje...a straszne uczucie kiedy coś dostajesz, a mama 'musi pokryć koszty komunii, bo to też kosztuje, a sama się nie zorganizowała'. A jeszcze gorzej, kiedy przed komunią brata szuka z nim w internecie laptopa telewizora i masażera ( maty do masowania pleców cena 800zl) i mówi: dobrze dobrze kupimy... A ci w czasie komunii wkręcała kity, że wpłaci do banku...masakra...gdyby jeszcze wpłaciła i dała za kilka lat, kiedy już umie się 'posługiwać' pieniędzmi... ;(

Gość gość
a na co bachorowi kasa? na zatracenie przehula z dzieciakamy z naprzeciwka na gupoty

Gość gość
Żałosny i prostacki wręcz chamski zwyczaj te"pieniężne" komunie, te żarcia, te stroje, spraszanie nawet najdalszych pociotków i w końcu prezenty dla dzieciaków które o niczym innym nie myślą i pomyśleć że to wszystko katolicy, czym wobec tego jest katolicyzm? Odnoszę wrażenie że samą chciwością i pazernością.

Gość gość
Bolek oddaj moje 100 milionow

Gość gość
Moja mama samotna matka, ale za te pieniadze kupila mi zloty lancuszek i pierscionek na pamiątke mojej komunii. Wszystko bylo dla mnie. Macie okropnie pazernych rodziców.