Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goscZdylematem

Czy bielizna to dobry prezent?

Polecane posty

Gość goscZdylematem

Witam. Drogie panie czy ucieszyłybyście się z prezentu jakim by była bielizna? Na pomysł wpadły moje znajome. Uważają że jest to świetna alternatywa dla oklepanej biżuterii i same chciałyby dostać taki prezent (dodam że wszystkie mają różne charaktery). Tak więc moje miłe, co o tym myślicie? Dodam że okazją byłyby 18 urodziny. Jesteśmy ze sobą rok, nie współżyliśmy (tylko peting). Boję się że odbierze to jako jakies przyspieszanie czy na zbyt seksistowskie zagranie. Chodz nie powiem pomysł ciekawy :D Dzieki za pomoc Pozdrawiam ;)

Gość gośćZdylematem
Na pewno byłoby to pewne uznanie kobiety, ze jest porzadana (tak mi się wydaje) ale po roku? :)

Gość gośćZdylematem
Chodziło o zły rozmiar czy prezent był nietrafiony (tzn nie chciałabyś dostac czegos takiego)? :D

Gość gośćZdylematem
Jednakże byłoby to dla niej pewne zaskoczenie, pozytywne czy nie to sie okaże (decyzja nie zapadła) ;) Interesuje mnie wasze nastawienie do takiego prezentu po roku bycia ze sobą. Bardziej niż jej reakcji chyba wstydziłbym sie je dać coś takiego. No ale jak nie to to pozostaje tylko biżuteria, a to moim zdaniem jest na zbyt oklepane, chodź nie jedna dziewczyna mowila mi, że lubicie dostawać błyskotki :D

Gość gośćZdylematen
PS jestem jej pierwszym chłopakiem i podkreślam ze w związku jestesmy lekko ponad rok, prezent na 18 urodziny i jeszcze nie współżyliśmy. W moim środowisku zdania sa podzielone ale tak 70% opinii na tak ;)

słuchaj kup jej tą bieliznę jeśli znasz rozmiar a nie tak jak mój kupił mi halkę w rozmiarze L a majtki w XL nie mam pojęcia czemu takie duże wybrał :( a i jeszcze jedno nie kupuj bielizny zbyt wyzywającej ani zbyt dziecinnej szukałam raz w sklepie majtek i facet koło 30 lat też wybrał dwie pary różowe i niebieskie z kokardeczką na boku w kropeczki dla mnie to porażka zero zmysłowości najlepiej wybierz zwykłe majtki nie stringi i stanik (broń boże wypchany) tylko taki delikatnie podniesiony i najlepiej w jej ulubionym kolorze a i bez przesadzistych koronek teraz jest modna subtelna bielizna najlepiej gładka lub z małymi dodatkami koronek.

Gość gość
Nie i jeszcze raz nie. Czułabym się zażenowana takim prezentem. Dopuszczalne garderobiane prezenty, to szalik, apaszka, rękawiczki. Amen. Chyba, że dziewucha jest interesowna, to wszystko weźmie, co jakąkolwiek wartość przedstawia, im droższe tym lepsze;).

Gość gośćZdylematem
Akurat moja kobieta lubi koronki, ale dzięki za sugestie :D cos wyzywającego nie wchodzi w grę, jak juz się zdecyduje nie będę wybierał sam tylko wybiorę się z jej jedną z lepszych koleżanek, ktora sama mi ten pomysł zaproponowała ;) Zawsze chciała nosić pończochy, to majtki moze z jakimiś paskami pod to? Nie wiem jak się to nazywa, nie jestem ekspertem :/v Kolory jakies jasne ;)

Gość gośćZdylematem
Tylko gdybam, nawet nie wiem jak to wygląda :D

Gość gośćZdylematem
Przepraszam za moją niewiedzę, ale nie znam się na tym kompletnie. Wiem tylko że co jakiś czas nagaduje że kupi sobie w końcu pończochy ;) Dzięki za pomoc i czekam na więcej opinii ;D

Gość gość
Nie, to nie jest dobry prezent po prostu dlatego, że nie znasz jej rozmiaru i w "związku";) jesteście niezbyt długo. Przysięgi nie było i nie wiesz jak długo ten "związek" potrwa. Kupowanie majtek i stanika zostaw kobiecie. Ona sobie sama dobierze najlepiej to, co by chciała i to, co będzie dla niej nie tylko ładne ale i wygodne w noszeniu. Jeśli chcesz zabłysnąć i masz jakąś kwotę przeznaczoną na prezent to idź z nią do sklepu i kup, to, co będzie chciała. Uważam, że jesteście za młodzi, żeby kupować osobiste rzeczy.Wolałabym nie nosić majtek od Kazia, biustonosza od Mańka, stanika od pończoch od Hipolita, ani pończoch od Tadzia bo te rzeczy kupuję wyłącznie sama (żeby nie było jestem szczupłą osobą)a gust mam wyborny. Poza tym puściłabym ich wszystkich z torbami bo te rzeczy osobiste, które noszę są dobrych firm. Uważam też, że jest to w złym tonie pomijając jednocześnie to, że faceci nie mają kompletnie gustu jeśli o tego rodzaju zakupy chodzi. Tak więc uważam, że po roku bezpieczniej kupić jakieś kwiaty i zaprosić ją w jakieś fajne miejsce niż wydawać pieniądze w żenujący prezent.

Gość gość
Mi się wydaje że to fajny prezent, ale to zależy od tego co planujecie w przyszlosci

Gość kuki monster
Pomysł oklepany i raczej nie będzie zadowolona, a już jak pójdziesz kupić gacie dla niej z koleżanką to już w ogóle jakiś śmiech na sali.

Gość gość
moim zdaniem to zły pomysł. biżuteria jest znacznie lepsza. tylko dowiedz się jakoś dyskretnie, co dokładnie jej się podoba, żeby nie było wtopy. i dawanie sztucznej odpada, pamiętaj!

Gość gość
Wiesz, to bardzo osobisty prezent i pewien sygnał.. Raczej dla ludzi będących bardzo blisko, z większym stażem w związku. Jesteście bardzo młodzi , krótko się znacie. Jak już koniecznie chcesz, to może te pończochy - ale nie z pasem, tylko samonośne i dobrej firmy. Możesz powiedzieć: "bo wspominałaś". Ale raczej jako dodatek do prezentu.

Gość gość
Jesli jej kolezanka Ci to podpowiedziala to znaczy ze ona CHCE cos takiego dostac. Wiec kup te ponczochy i stringi.

Gość gość
Ona juz obgadala z kolezanka co masz kupic. Tylko po co takie sztuczne bicie piany. Daj jej kase niech sama kupi ponczochy czy stringi jakie chce a Tobie pokaze na sobie.

nie wiem. nigdy od faceta nie dostałam bielizny. o ile dół mógłby kupić w trafionym rozmiarze o tyle o górę się martwię, raczej ciężko by mu było trafić w rozmiar stanika, chyba że ta bielizna by była w jakiejś innej formie gdzie nie potrzebne by były oznaczenia z literkami ze staników. jest to na bank ładna rzecz, ale ryzykuje się nietrafionym rozmiarem.

Gość gość
Ostatnio widzialem jak murzyn kupowal stringi, ale chyba dla siebie. :)

Gość gośćZdylematem
Hah dzieki za odzew :D o pończochach wspomniałem tak po prostu, nie myślałem o nich ;) prezent jeszcze planuje wiec taki zestaw jest tylko teoretyczny. Poza tym na bank się nie dogadały w tej sprawie ;) i nie wypisujcie durnot że daj kasę niech sama sobie kupi ;)

Gość gość
Kazdy facet wie jaki kobieta ma rozmiar cycka nawet jesli byl tylko petting. Tylko dla deski trudno kupic stanik.

Gość gość
Bardzo trudno na oko dobrać stanik.Nawet jesli miseczki będą ok,to obwód pod biustem może być za mały lub za duży albo krój bardzo niewygodny.Stanik trzeba przymierzyć przed zakupem i tyle,a i to nie zawsze pomaga,bo czasem depiero po 8 h w pracy okazuje się ,że stanik torturuje:(.Lepiej więc sobie daruj.Jesli już-to haleczka do spania + te pończochy,jesli o nich wspominała.I upewnij się jaki ma rozmiar:)W ogóle bielizna mi bardziej pasuje do pary z długim stażem,którą łączy seks.Bizuteria może oklepana ,ale jak wybierzesz z gustem,to bardzo dobry,sprawdzony prezent.Tak samo dobre perfumy,ale musisz znać jej gust,czy lubi lekkie ,kwiatowe,czy zmysłowe,czy jeszcze inne.A to książek się już nie daje w prezencie?:)Jakiś super album o czymś ,co ją interesuje?Ma jakieś hobby?