Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dylemat

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam do Was prośbę o radę. Otuż chodzi o zaproszenie albo nie zaproszenie mojej matki chrzestnej na mój ślub i wesele. Jest ona byłą żoną brata mojego ojca (parę lat temu wzięli rozwód). Mieszka ona w miejscowości położonej ok. 30 km od naszej. Przed moimi 18 urodzinami specjalnie pojechaliśmy z rodzicami do niej,mojego wujka i kuzynów (byli wtedy jeszcze razem, teraz mieszka z moimi kuzynami w tym samym mieszkaniu co wtedy) aby ich osobiście zaprosić na imprezę z tej okazji i powiedziała, że przyjadą. W dzień imprezy nie tylko nie przyjechali, ale także nawet nie zadzownili mi z życzeniami. Od tamtej pory jej nie widziałam, a jej był mąż (brat mojego ojca) kiedy się widzieliśmy nic nie wspominał o tamtym dniu i do dzisiaj nie wiem dlaczego nawet nie zadzwonili ;/ Nie wiem, czy powinnam ją teraz zaprosić na wesele, skoro na 18 urodziny powiedziała, ze przyjedzie a nawet nie zadzwoniła, żeby poinformować, że nikt od nich nie przyjedzie (to były 4 osoby ;/), poza tym teraz jest po rozwodzie i nie utrzymuje z moją rodziną żadnego kontaktu. Tak samo nie wiem czy mam zaprosić mojego wujka (jej byłego męża) z kuzynami. Ja rozumiem, że może coś pilnego im wypadło i nie przyjechali, ale na prawdę było mi wtedy przykro, bo jak mi coś wypada to przynajmniej informuję o tym oczekujących mnie ludzi (czekaliśmy na nich do końca imprezy :( ). Nie chodzi mi o te 4 dodatkowe talerzyki, tylko o sam fakt, że ostatnim razem nie okazali mi szacunku. Więc dlaczego miałabym ich teraz prosić? Z drugiej strony pozostałe rodzeństwo mojego ojca będziemy zapraszać i nie chcę robić przykrości nikomu. Co o tym myślicie? :(

Gość gośćja
a czy ona myslała o tym zeby ci nie zrobic przykrosci jak konczylas 18 lat? nie.. wiec jak kuba Bogu tak Bóg kubanczykom !

Gość gość
przede wszystkim - skoro się rozstali to wypadałoby ich zaprosić z osobami towarzyszącymi. I skoro wtedy zrobili ci taką przykrość, to trzeba było wtedy to rozwiązywać i dociekać, a nie wywlekać sprawy sprzed iluś lat

Gość gość
Nie chodzi mi o wywlekanie spraw sprzed kilku lat. Pisałam, że od tamtej pory nie miałam z nią żadnego kontaktu (ostatni raz ją widziałam podczas zapraszania ją na te 18 urodziny). No i wiem, że nie utrzymuje kontaktu z nikim z mojej rodziny. Nie wiem też czy wypada ją zaprosić ze wzgledu na mojego wujka (jej byłego męża), bo wiem że ich relacja nie są zbyt dobre.

Gość gość
"Nie wiem też czy wypada ją zaprosić ze wzgledu na mojego wujka" Chyba najlepiej zapytać wujka, bo może okazać się, że wujek z kimś przyjdzie