Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niektóre kobiety to idiotki przeczytajcie

Polecane posty

Gość gość

Mam sklep na allegro, sprzedaję ubrania, dodatki. Wczoraj klientka zrobiła zwrot gumki do włosów za 1,50 zł..... zapłaciła za list polecony więcej niż ta gumka była warta. Ponieważ kupiła kilka rzeczy koszt wysyłki, który mogę jej oddać to 1 zł. Oddam jej łącznie: 2,50 zł, a ona za list polecony i kopertę ochronną wydała około 6 zł. + koszt dojazdu na pocztę, czas. To trzeba mieć rozum.

Gość gość
Ja p*****le dobre :D

Gość gość
to na bank byla urzedniczka... oni ci potrafia przyslac list polecony z informacja ze wisisz im 20 groszy

Gość gość
Większość ludzi to idioci, coraz częściej sie o tym przekonuje.

Gość gość
jest jeszcze jedna ewentualnosc cos co ty bierzesz za idiotyzm ktos uzywa do celow ktore nie sa ci znane

Gość gość
Z ciekawości spytałam się o powód zwrotu, to mi odpisała teraz, że gumka jej się nie podoba i nie chce, żeby jej się walała po domu... Mogła wyrzucić, oddać komuś. Zwykła gumka ..... myślałam, że nic mnie nie zaskoczy.

Gość gość
A jaki tu można mieć cel?

Gość gość
to co ktos podaje jako powod nie zawsze tym powodem jest.. ale wazne zeby klient kupil - w tym wypadku zebys ty kupila to wyjasnienie

Gość gość
wiele... ale nie zamierzam rozwijac ci wyobraxni w tym kierunku

Gość gość
Ludzie są dziwni, nie wiem niedouczeni. Mam np: bransoletkę za około 6 zł w kolorze złotym to już dostałam ze 3 pytania ile ma karatów... Tak, 24 karatowe złoto wysadzane najwyższej jakości diamentami. To jest tak śmieszne, że aż żałosne.

Gość gość
taaa, ktoś tu robi filozofię z odsyłania gumek. pewnie je zatruła ebola i chce zarazić świat. albo będzie wyłudzać 6zł z firmy za przesyłkę. albo śledziła kogoś i ktoś szedł na pocztę więc by mieć co robić postanowiła odesłać gumki :D słyszaleś kiedys o brzytwie ockhama?

Gość gość
Nie interesują mnie nigdy powody zwrotów, ale dziwne jest dla mnie zwracanie 1 rzeczy za tak drobną kwotę. Jeżeli chodzi o to, że to może być ktoś z US, to tego się nie boję, to nie to. Zwłaszcza, że ta klientka ogólnie ma niepochlebne opinie na swoim koncie. Są ludzie i parapety na to wygląda.

Gość gość
1 gumkę :-))))))))))))))))))))))))))))

Gość gość
ja sprzedawalem helikopter dla dzieci na pilota to dostalem pytanie czy wejdzie do niego tylu zolniezy co do casy ale to byl trep, wiec wszystko jasne :classic_cool:

Gość gość
Praktycznie codziennie dostaję coś zabawnego na maila. Np: nie mogę się kąpać w naszyjniku nich mi Pani odda pieniądze, bo się zniszczył - powinnam była dać jej gąbkę gratis, no i może mydło.

Gość gość
Ona miała prawo oddać ci gumkę, bo towar nie spełnia jej oczekiwań. nawet jeśli to tylko 1,5 zł :) Co do zwrotu kosztów przesyłki. Dawno niczego nie zwracałam, ale nigdy mi żaden sprzedawca nie zwrócił za koszty wysyłki, pomimo, że kasował nawet 13 zł za list polecony, a ja płaciłam 1/3 z tego.

Gość gość
a widzisz... gdybys byla przedsiebiorca a laska byla cwansza, ob;atana w prawie i rownie wyczerpujaca jak klamliwa oraz bardziej wredna i glosna to sadze ze temat wygladalby inaczej... red bull poszedl na ugode i wyplaca milionowe odszkodowania

hehe, ale jezeli nie napisal'es'as wczesniej, ze koszty zwrotu przesylki ponosi kupujacy, to ona wcale az taka durna to nie jest. Kazdy towar mozna reklamowac jak sie komus w zyciu nudzi, no nie?

Gość gość
Jest napisane, że koszt zwrotu ponosi Kupujący - i jest to ogólna zasada, natomiast ja powinnam oddać koszt towaru oraz wysyłki do niej, który ona wpłaciła, lub jeśli zwraca część towaru to koszt wysyłki podzielony na ilość rzeczy. W tym przypadku wyszło 1 zł. Nie potrafię zrozumieć niektórych ludzi.

Gość gość
Sprzedaję 9 lat przez internet i strona o mnie jest jasna i czytelna.

Gość gość
Niektóre nie myślą dobre hehehe... nie znam takich które myślą

Gość gość
ale masz problem...przezywasz na kafe,ze ktos kupil a nastepnie zwraca gumke za 1,50 zł; a kto bogatemu zabroni dokonac zwrotu przedmiotu 1,50?

ja tez mam wszystko bardzo jasno opisane,wiec jakby ktos potrzebowal zabawic sie w reklamacje,to sprawa jest jasna i latwo wykonalna, nie wazne za ile cos by nie bylo