Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wczoraj z rana jechałam do szkoły w zatłoczonym autobusie i jakaś kobieta

Polecane posty

Gość gość

z dzieckiem do mnie rozkazującym tonem "PROSZĘ MI USTĄPIĆ MIEJSCA!", spojrzałam się na nią i odpowiedziałam równie ostro "PRZYKRO MI, ROWNIEŻ JESTEM ZMĘCZONA". Ta się zrobiła czerwona i do mnie "gówniaro, przesuń się, ja tutaj trzymam dziecko na rękach" a ja jej tylko pokazałam środkowy palec i zaczęłam czytać książkę ostentacyjnie. Laska się tak wnerwiła, że poszła do kierowcy a on ją zbył i powiedział, że co może ma jeszcze zatrzymać autobus i żeby radziła sobie sama haha. Dla takiej reakcji warto było być trochę chamskim:)

Gość gość
Aha, a potem wszyscy zaczęli klaskać...

Gość gość
Nikt nie klaskał, większość to olała, jedynie byla mala grupka osob ktorzy zaczeli mnie glosno obgadywac:)

Gość gość
Ja mam 16 lat a ta kobieta może około 30stki była (ciężko mi to ocenić). Jeśli chodzi o tę grupkę to w większosc byli jacyś starcy i ta kobieta z dzieckiem, którą bardzo dotkneła moja rekcja jak widać:)

Gość gość
Jestem za grzeczna młodzieżą itd, ale tutaj miałaś racje. Jakby poprosiła, OK. Jak rozkazuje, to dziecku swojemu.

Gość gość
ile to dziecko miało skoro mówiła, ze z nim na rekach jest? no wiesz, wybacz nawet jak babka chamska, ale ma np 2letnie dziecko na rekach, w zatłoczonym autobusie gdzie cięzko jest się złapać czegokolwiek to to dziecko nie zawiniło, że ma chamską matkę. ja sama nieraz polece itd a co dopiero dziecko maleńkie, czy ktoś z dzieckiem na ręku. szczególnei że sa wyznaczone w tramwajach i autobusach miejsca dla ludzi z dziesmi (przynajmniej w moim mieście)

Gość gość
ale z ciebie chamowana dziewucha, wedlug mnie to powinnaś się wstydzić chamicho a nie chwalić, bo nie masz za grosz kultury i rodzice cię nie wychowali jak trzeba. Człowiek z kulturą by ustapił dla świetego spokoju. niestety coraz gorsza ta młodzież ale pamietaj że kij ma dwa konce i kiedys wsyzsstko do ciebie wroci, a zapewniam cie, że zlo wyrządzone, chamstwo i bezczelność, zawsze wraca po latach.

Gość gość
Ciekawe czy byłoby Ci do śmiechu jakby kierowca nagle zahamował i to dziecko wypadło by jej z rąk. Pewnie wtedy też byłabyś bardzo dumna z siebie.

Gość gość
Mnie najbardziej zezłościło to, że wsiadła do tego autobusu i mi rozkazała, to naprawdę nie był proszący ton a taki nieznoszący sprzeciwu. A dziecko nie wiem ile miało - może z 1,5 roczku, spało u niej na rękach (chociaż po tych jej wrzaskach się wybudziło na pewno). Zareagowałam spontanicznie, bo wkurza mnie gdy ktoś traktuje mnie z góry. Nie siedziałam na miejscu uprzywilejowanym więc tym bardziej nie powinna się mnie czepiać.

Gość gość
jesteś po prostu chamowatą bezczelną niewychowaną dziewuchą, której rodzice ani razu nie dali klapsa, i potem wyrasta taka 16 letnia dzi\wa, która się chamowato odzywa do starszych ludzi. Jak ja miałam 16 lat to bym się w ogóle wstydziła z kimś kłocić w autobusie, a jakby mi ktoś kazał ustapić miejsca to bym ustąpiła bez dwóch zdań, a nie robila z siebie nie wiadomo kogo i jeszcze pyskowała chamowato.

Gość gość
ja jakbym siedziala, i zobaczyla matke z dzieckiem czy starsza osobe, to sama bym ustapila, ale jakby jakas do mnie podeszla i mi rozkazywala, to bym sie zachowala jak autorka... dobre wychowanie w 2 strony dziala, co to ma byc "prosze mi ustapic!!!" ?

Gość gość
Nie wiem czy wszedzie sa miejsca uprzywilejowane, pchanie się cały autobus do tych miejsc też bylo dziwne. Sory, babka może ostra jest, ale Ty pokazałas zupełne chamstwo i słomę z butów. Własnie mnie ciekawi co by było gdyby temu dziecku krzywda się stała? pewnie wielce zadowolona być opisała na kafe jak to los pokarał matkę bo nieprzyjemna byla? x Nie popieram chamstwa, ale myślenie i empatia przede wszystkim.

Gość gość
to ze ty bys sie wstydzila, to twoj problem, ta co wydawala rozkazy to dopiero byla chamka, skoro z chamstwem wychodzi do ludzi, to mogla sie spodziewac, ze taka bedzie reakcja

Gość Jakie to żenujące
Jesteś żałosna!!! Świadczy o twoim karygodnym wychowaniu! SPADAJ d e b i l k o !!!!

Gość gość
Dziewczyna miała ustąpić, bo szlaufie zechciało się bachora? Dobrze autorko postąpiłaś, chamstwo wytepia się chamstwem ;)

Gość gość
16 latkę też powinno się traktować z szacunkiem. Jasne że powinna ustąpić ale ja też bym miała z tym problem jeżeli ktoś podchodzi i rozkazującym tonem każe ustąpić. Każdy by się wkurzył. Dorosła, dojrzała osoba by ustąpiła, ale nie poskąpiłaby jej stosownego komentarza. 16 letni dzieciak pierwsze co zrobi to odpyskuje. Ja nie raz np. widząc np. że jakieś małolaty siedzą a koło nich stoi babcia powiedziałam: ej no, chłopaki, ustąpcie Pan bo jej się na pewno ciężko stoi. Żaden mi nie odpyskował tylko z uśmiechem ustąpili, oczywiście mieli zawstydzone miny że ktoś im zwrócił uwagę ale nie sądze, że czuli się zaatakowani.

Gość gość
ta 30 latka jest niewychowana może to do niej karma wróciła :D

Gość gość
autorko dobrze postapilas, jestem pod wrazeniem ze potrafisz tak sie obronic

Gość gość
Ale się obroniła :D ale cóż, widać, że dojrzałosć, kultura i bycie mądrzejszym w Polsce rzadko wystepuje. Nic dziwnego, że potem mi baby wrzeszczą w przychodni u lekarza, a g****arzeria rży jak konie w autobusach. Skoro tak bardzo opluwac się jadem wszyscy lubicie :) vvv Potaplajcie sie jeszcze

Gość Ale to już było
Nie wiem jak bym się zachowała gdyby ktoś odezwał się tym tonem?! Autorka powinna ustąpić miejsca gdy zobaczyła osobe z dzieckiem.Z obu stron dominuje prostactwoi tyle w temacie!

Gość gość
dlaczego osoba która zrobiła sobie bachora a do tego jest niekulturalna ma mieć więcej praw?

Gość gość
13;34 - tutaj autorka, zeby nie bylo to nie ja to pisałam. Uważam, że owszem może być jej ciężko ale mogła mnie poprosić uprzejmnie, wtedy nie byłoby problemu a tak to mnie to strasznie zezłościło.

Gość gość
hahaha bardzo dobrze zrobilas :D a te mohery wyzej niech sie jebia na pysk, to ze nie dalas sobie wejsc na glowe dobrze o tobie swiadczy. ale polki zwlaszcza te stare sa glupie do kwadratu, taaaaa, ustepuj, dawaj sie zastraszyc a pozniej wyrosnie z ciebie kolejna zahukana osoba bez wlasnego zdania co bedzie wstydzila sie odezwac jak beda ja bic. Gratulacje. :)

Gość gość
Przecież powiedziała "PROSZĘ"...Nie rozumiesz znaczenia tego słowa? Ja nigdy nie siadam w autobusie, jak jest mało miejsca a jeśli już, to zawsze pierwsza ustępuję osobie starszej lub z dzieckiem nie czekając aż mnie poprosi. To kwestia dobrego wychowania, widać Tobie autorko, jest ono obce. Pogratulować rodzicom...

Gość gość
autorko, ty ja widzialas wczesniej, ze wchodzi z tym dzieckiem i jest blisko ciebie? jesli tak, to czemu sama nie ustapilas przed jej rozkazem?

Gość gość
bardzo dobrze , macica co niektórym przesunęła się w strone mózgu i szaleje