Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wczoraj z rana jechałam do szkoły w zatłoczonym autobusie i jakaś kobieta

Polecane posty

Gość gość
odważna jesteś. Ja zazwyczaj ustępuję matkom z małymi dziećmi, osobom starszym, niepełnosprawnym- nie mam z tym problemu, korona z głowy mi nie spada. Faktem jest jednak, że babka trochę niegrzecznie się zachowała rozkazując ci. Ja bym w takiej sytuacji ustąpiła ale skomentowała to jakoś.

Gość gość
wszyscy mają sie przejmować a nie wgapiać sie w laptopiki i smartfony i jeszcze pie**olić głupoty,ze zyczą komus zeby poronił xxxxxxx Jaaasnee.. wyciagne szyje niczym bociek i bede uwaznie lustrowala kazdego pasazera czy a) nie jest w ciazy b) czy w wieku emerytalnym c) nie ma zylakow na nogach d) czy ma zdrowy kregoslup e) czy zmeczenie nie wyziera mu z oczu f) czy go nogi ie bola. Schowam potulnie ksiazke / telefon / laptop czy co tam innego do torby, zaloze se rentgen przed oczy i bede lustrowac. Gdzie tam zreszta! Od razu padne plackiem w pokutnej pozycji na glebe i pozwole po sobie dreptac i popiol po glowie sypac bo tak bedzie lepiej. A w dalekobieznych trasach na dach autobusu sie wdrapie niech mnie deszcze i wiatry potargaja bo przeciez wszystkim innym sie bardziej nalezy!

Gość gość
Powiedziała proszę. Powiedziała. Ale dupska sie podnieść nie chciało,bo po co, jak mozna siedzieć i kulturalnie książke czytać; ewentualnie psu ustapić. Żal x Dla Ciebie każde " proszę" ma taki sam wydźwięk? Tj. pozytywny? Jak ktoś do Ciebie mówi "Proszę wyjść!" to uważasz, że z pełnym uśmiechem i grzecznościowo? Proszę - ma wiele znaczeń...

Gość gość
ja jestem buddyjką zen i popieram autorkę, a zresztą co to za myślenie - jak młoda to ma ustąpić? a może ona miała okres? i co ? ustąpiłaby i sama by się przewróciła? a może ma białaczkę albo nic nie jadła cały dzień? każdy jest równy. a kobieta decydując się na dziecko powinna zdawać sobie sprawę z różnych konsekwencji. moim zdaniem każdy powinien móc jeździć autobusem spokojnie bez nerwów,że ktoś mu każe opuścić miejsce. Bo to jakby wartościować, ja jestem wąznijeszy ustap mi , ustępowanie to TYLKO gest dobrej woli a nie jakiś obowiązek :)

Gość gość
gość dziś Powiedziała proszę. Powiedziała. Ale dupska sie podnieść nie chciało,bo po co, jak mozna siedzieć i kulturalnie książke czytać; ewentualnie psu ustapić. Żal x Dla Ciebie każde " proszę" ma taki sam wydźwięk? Tj. pozytywny? Jak ktoś do Ciebie mówi "Proszę wyjść!" to uważasz, że z pełnym uśmiechem i grzecznościowo? Proszę - ma wiele znaczeń... - - bo to taki typ człowieka (leminga) , który gdy mu powiedzą proszę oddać portfel, telefon i zdjąć majtki, powie " a mogę najpierw przetrzeć łiłę chusteczką intymną?:"

Gość gość
Ty wyżej - co to jest łiła?

Gość gość
Zamień ł na p a ujrzysz blask olśnienia :)

Gość gość
Autorko a gdyby ta pani z dzieckiem podeszła i powiedziała " czy może mi paniuustąpić miejsca Bo nie mam siły już dziecka trzymać na rękach w tym tłoku?" ustapilabys? Ja bym okazała wyższa kulturę osobistą i powiedziała na cały głos " dobrze ustapię pani miejsca ale mogła się pani wykazać większą sympatią i kulturą osobistą. To nie jest mój obowiązek ją to robię z dobrej woli i wstaje teraz. Proszę."

"Nie bede sie leczyc bo lubie te swoja "przypadlosc"." Lecz sie, bo życzenie komuś tragedii jaką jest poronienie to oznaka, że prawdopodobnie jestes psychopatką. Byloby ci miło, gdyby ktoś życzył ci gwałtu, bo nie lubi głupich bab, tak jak ty nie lubisz kobiet w ciąży?