Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kobiety po 30stce

Polecane posty

Gość gość

bez męża, narzeczonego (ogólnie perspektyw na poważny związek), to na ogół towar "wybrakowany" jak powiedział mój chłopak, bo na ogół ani zaradne, ani ładne, ani sympatyczne. Znam to z własnego doświadczenia. Wszystkie moje atrakcyjne znajome wyszły za maż do 30stki lub zaraz po. A te mniej urodziwe, mało sympatyczne nadal same i tylko wchodzą w takie "luźne" związki lub mieszkają z facetem bez ślubu, który nie chce ani ślubu, ani dziecka i już nie jeden taki "układ" się rozwalił niestety. Też to zaobserwowaliście?

Gość gość
Ja jestem po 30tce, jestem ładna, zgrabna,szczupła, fajny biust, jedyny mój feler to cholerna nieśmiałość i małomówność. A z facetem nigdy nie mieszkałam. Męża ani dzieci nie mam. Może i jestem towarem wybrakowanym ale z tego co obserwuję to gorsze przypadki ode mnie za mąż wychodzą. Znam dziewczynę co waży 100kg i za mąż wyszła. Więc myślę, że to kwestia tylko i wyłacznie szczęscia w życiu, którego ja niestety nie mam.

Gość gość
nie wiem dlaczego napisałam moj chłopak... Myślałam chyba o czymś innym. Oczywiście miało być mój mąż.

Gość gość
14:06 nie mówię, że nie jesteś ładna, bo zdarzają się wyjątki :) może jeszcze nie trafiłaś na kogoś odpowiedniego :) Tylko pisze, co zauważyłam w swoim najbliższym otoczeniu.

Gość gość
No na ogół masz rację, choć zdarzają się wyjątki.

Gość gość
Skoro twój mąż czy chłopak tak ocenia kobiety to jak dla mnie to jakiś burak jest. Ciekawe jakie jeszcze ma debilowate poglądy i co tam gada na twój temat, bo pewnie też do czegoś się przyczepi. Swoją drogą to pewnie sam by chętnie poszedł do łóżka z taką samotną 30paro latką gdyby mu się spodobała, bo żona już pewnie mu obrzydła. I on się chyba w ten sposób dowartościowuje, że wyzywa te samotne 30latki, bo pewnie by je ru\chał ale niestety ma żonę więc już nie może.

Gość gość
haha tak dowartościowuj się tak :P

Gość gość
coś w tym jest, bo jak kobieta po 30-stce i brak perspektyw na powazny związek, to musi byc cos z nia nie halo.

Gość gość
14:13 mój mąż tak powiedział o mojej jednej znajomej, która ciągle do mnie wydzwania i zamęcza swoimi problemami... A ja tylko posłuzyłam się tym okresleniem.

Gość gość
a ja mam inne obserwacje. 90% przecietnych i niezbyt urodziwych kobiet ma juz mezow i dzieci. Jak stoje przy kasie na przyklad i widze te mordy, to sie zastanawiam jak ich mezom w ogole staje:O

Gość gość
haha co się śmiejesz głupia szmato? że twój mąż by chętnie posuwał takie singielki 30letnie bo są bardzo sexy, a niestety musi ru\chać zrzędzącą żonę, która już dawno mu się znudziła i jeszcze zakłada na forach debilne tematy o tym co powiedział jej mąż-prostak? I się buc dowartościowuje i wyzywa takie kobiety ale gdyby ktoraś z nich mu się wypięła to by skorzystał od razu i pukał? a ty się czujesz lepsza bo jesteś żoną? przecież za ileś lat i tak już będziesz po rozwodzie, zobaczysz. Teraz mało które malzenstwo trwa dłużej niż 10 lat 🖐️

Gość gość
Nie kazdy chce meza i dzieci, o tym nie pomyslalas?

Gość gość
a ja mam inne obserwacje. 90% przecietnych i niezbyt urodziwych kobiet ma juz mezow i dzieci. Jak stoje przy kasie na przyklad i widze te mordy, to sie zastanawiam jak ich mezom w ogole staje x mam takie same obserwacje i też mnie to zastanawia co ci mężowie widzą w tych babach. Jak czasem widzę gdzieś na ulicy czy w sklepie brzydką babę, młoda ale brzydka, taki babon bez figury z ordynarną urodą, to się dziwię w ogóle jak temu jej mężowi staje???

Gość gość
Autorko nie martw się tak o samotne kobiety po 30tce, bo one w każdej chwili mogą kogoś spotkać. Martw się o siebie i swoje małżeństwo.

Gość gość
a ja się rozstałam po 30 , i jestem sama z wyboru i jak się ma do tego :mądrość ludowa : twojego męża?Co twoja wyrocznia powie , mało myśląca istoto z mężem w pakiecie? Idź się go spytaj , bo sama nie ogarniesz.

czyli wrzucilas do worka wszystkie 30tki na podstawie jednej znanej, a na dodatek powolujesz sie na zdanie chlopaka,a nie wlasne, tak? to sie nazywa zdaje sie dosyc mocno zawezone horyzonty, ze tak to milo ujme - z czegos to wynikac musi,ale nie mi to oceniac z czego, bo to juz sama musisz okreslic. Powodzenia :)

Gość gość
Mam inne obserwacje. Najszybciej za mąż wychodzą te brdzykie albo średnio ładne, słabo wykształcone i bardzo szybko po ślubie rodzą dziecki. Kilka lat później często sa już same, a wcześniej dra koty z tłukącym je mężem. No, ale dla nich sukces mierzony jest zamążpójściem, a 30 lat to dla nich już czas kiedy kobieta powinna położyć się do trumny albo wnuki bawić.

a ja z kolei mam obserwacje obiektywne - niezalenie od wieku czy urody ludzie sie i pobieraja i nie :) ot,zycie.

Gość gość
Tak, nie ma na to reguły, nikt nie wie jak się komu życie ułoży. Małżeństwo, to nie jest żadna sielanka, jak z telewizyjnych reklam.

widocznie stac mnie na obiektywny subiektywizm :P Przeciez nie mozna wszystkich do jednego wora wrzucac. Ja np. jak sie rozgladam dookola to widze jak jest (a nawet dopytam jak nie widze),a nie wybiorczo sobie oceniam sytuacje jak mi pasuje, nawet nie wczuwajac sie w zycie innej osoby. A jeszcze ocena wiekszosci na podstawie kilku? bez sensu, szkoda zycia na takie ograniczenia przeciez.

Gość gość
Ja mam 29 lat , obecnie sama i poki co nikogo nie szukam bo mi tak dobrze. Nie czuje sie gorsza od moich kolezanek mezatek - wszystkie to zaje....biste babki-:) . Nie rozumiem plytkiego podejscia twojego meza/ chlopaka.