Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SASETKA SASETTE

Jestem w szoku, wiecie co politycy chcą zrobić

Polecane posty

Chcą, by ludzie pracowali w soboty i w niedzielę, od pn-soboty a ja temu jestem całkowicie przeciwna. Przeciwna jestem też, by fabryki pracowały na 3 zmiany, jedna zmiana po 8 godzin,np. w goplanie wystarczy. Ale urzędy pracy to by mogły pracować na 3 zmiany, w sobotę i niedzielę dyżury.

Gość gość
a najlepsze jest to ze polaczki i tak zaglosuja na PO.

Gość gość
Ale co te urzędnicy pracy by robili na trzy zmiany? I w dyżury niedzielne? Może lepiej niech kopulują po pracy. Za darmo. Tak jak dotychczas...

Ja bym jeszcze piątek wolny zrobiła!!! Nie wiem jakim prawem oni chcą zabierać komuś wolną sobotę, jeszcze pewnie na umowę o dzieło, zlecenie czy za najniższą krajową. A Fabryki podkreślam, powinny pracować od 9-17 od pn-piątku.

Gość gośćiniec
ciekawe czy ta ustawa tyczy sie też urzednikow. ??

Gość gość
Ale niektóre urzednicy mają już wolne piątki. A znam takie urzędy gdzie wolny jest czwartek ;) Ucz sie smerfie ucz.....

Gość gość
Byłam w urzędzie pracy wczoraj O 9tej tam dojechałam i numerków już nie było!!!!!!! Mogliby 24/7 pracować tam-może bym w końcu się tam zarejestrowała! Bo tak to nie mam kiedy!

Gość gość
O!! To ty w jakimś wielkim mieście mieszkasz. Bo u nas na wsi, to te d***** nie mają całkiem co robić. A jakby im jeszcze pozwolić pracować w nocy...

Gość gość
Słyszałam! Brak słów na to.

I co więcej urząd pracy nie powinien wciskać ofert pracy ludziom na siłę. Oni nawet chłopów kierują tam, gdzie przyjmują same kobiety i mają wytłumaczenie - NIE MA DYSKRYMINACJI!!! wyobrażacie to sobie. Jak się bronią, one powinny chodzić po zakładach i załatwiać ludziom staż, pracę, każde oddzielnie. Więcej, powinna być zapomoga dla tych co są bezrobotni (niezależnie od tego czy pracowali czy nie, najniższa krajowa się należy plus opłacanie rachunków).

Gość gość
Jak się bronią, one powinny chodzić po zakładach i załatwiać ludziom staż, pracę, każde oddzielnie. Więcej, powinna być zapomoga dla tych co są bezrobotni (niezależnie od tego czy pracowali czy nie, najniższa krajowa się należy plus opłacanie rachunków). xxx a pewnie! i jeszcze jak już znajdą tę robotę dla bezrobotnego to powinny za niego do tej roboty chodzić a bezrobotnemu przelewać wypłatę!

Gość gość
No to ciekawe jaką pracę będą chcieli mi wcisnąć. Czy mogą mnie zdegradować do na niższe stanowisko w takim urzędzie pracy?

Gość gość
Ja się na gorsze stanowisko nie zgodzę i niższą pensję niż w poprzedniej firmie!

Gość gość
A skierowanie dają tego samego dnia co się rejestrujesz czy dopiero na następnej wizycie?

Na następnej wizycie, raz dostawali skierowania do fabryk to ja musiałam 30 osobom załatwić zaświadczenia od lekarza, że nie nadają się do tej roboty, po to, by tych skierowań nie dostali.

Gość gość
Jakaś ty Smerfeta głupia. Przecież ludzie i tak pracują w weekendy. Mamy 40godzinny tydzień pracy, więc i tam musisz mieć te 8-10 dni wolnych w miesiącu. Fabryki. Jest coś takiego jak czterobrygadówka nawet ha ha.

Gość gość
przecież to dziewuszysko ma mentalność gimbusa!

Gość gość
No co wy pierd....liście przecież każdy Polak chce pracować ba nawet 7 razy w tyg a co nie stać nas?

Gość gość
Żeby zarobić a się nie nadrobić to tylko w Polsacie przy ulicy ćwiartki 3/4...