Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam dola :(((((((((((

Polecane posty

Gość gość

Mam dosc. Jestem na L4 ciazowym, lezacym, mam 2 letnia corke. Maz jeszcze 1.5 miesiaca na urlopie, dziecka do zlobka mi wziac nie chca. :( Jakiegos dola zlapalam.. BYlam dzis na wiekszych zakupach, bo oczywiscie nie ma mi kto przywiezc, pelno "przyjaciol" z samochodami. Wdzwigalam te zakupy jakos na gore, chociaz corkai protestowala, ze ona nie chce do domu, chce na podworko tup tup, nie dziwie sie skoro juz 5 dni mam nakaz lezenia i siedzimy w domu. Jakos udalo sie to wszystko wtaszczyc, powoli, ale momentalnie juz mnie nawala kosc i brzuch. Chcialam sie polozyc, ale nie moglam, bo mi mrozonki zaczely topniec. Corka chce jogurt, dalam jej w miedzyczasie, rozpakowuje te zakupy, jestem zmeczona, wylala sie na dywan smietana. Za pare sekund dziecko wywalilo na siebie jogurt. I w tym momencie juz nie wytrzymalam i sie pobeczalam... Zaczelam przebierac , ubralam, sprzatam ten jogurt, a ona mi nasikala, bo nie wysadzilam jej na czas. No po prostu mam dosc... ryby mi w akwarium zdychaja, bo zepsulo sie napowietrzanie...

Gość gość
A gdzie ojciec dzieci?

Gość gość
Co robi mąż na urlopie?

Gość gość
Mialo byc na delegacji :)

Gość gość
Weź kogoś do pomocy na 4h dziennie do ugotowania, zakupów, posprzątania. A jeśli cie nie stać, to musisz jakoś przetrwać, może rodzina pomoże, mama np?

Gość gość
To po co się decydujesz na 2 dziecko z taką małą różnicą wieku. Zawsze mnie to dziwiło jak można się tak zacharowywac, ja mam 14 lat różnicy, starsze jest samoobsługowe a malutkie kochane, sama radość z macierzyństwa. Totalny luzik. Polecam

Gość gość
Ale po co Ty polecasz skoro autorka już jest w ciąży? Daj lepiej jakąś radę adekwatną do jej sytuacji, a nie między wierszami sugerujesz, że inni mają lepiej, bo zdecydowali się na większą różnicę wieku między dziećmi niż autorka czyt. sama sobie zgotowałaś ten los, więc o co teraz chodzi? Dziewczyna ma kryzys, bądźmy ludźmi.

Gość gość
NO widzisz tak to jest z przyjaciółmi . Nic nie trwa wiecznie i ten stres tez minie, poproś mamę lub teściów o pomoc . Chętnie bym Ci pomogła , niestety mieszkam zagranica 😍

Gość gość
Głupia kuro, dałaś sobie znowu zalać forme to sie męcz :O

Gość gość
Męża nie ma???? pewnie u kochanki ! dość już ma takiej sytuacji

Gość gość
A prosilas któregoś z przyjaciół o pomoc?

Gość gość
Poproś kogoś z rodziny o pomoc, a jak nie masz takiej możliwości to zatrudnij jakąś pomoc, może studentke /uczennice lub sasiadke. Niech ogarnie Ci w domu, zrobi zakupy, pójdzie z dzieckiem na spacer a Ty odpoczywaj. Gdybym ja miała taką sytuację to bym tak zrobiła, nie widzę innego wyjścia

Gość gość
To poproś kogoś o pomoc. Napwrde tak ciezko do kogos zadzwonić ?

Gość gość
Powinnaś kogoś poprosić o pomoc- matkę, teściową, siostrę... nie wiem, kogo tam masz blisko. A jak nie masz nikogo, to mąż powinien wrócić i znaleźć pracę na miejscu, skoro musisz leżeć. Nie ma wyjścia, skoro nie dajesz rady. A znajomi- wiesz, każdy ma swoje życie, raz czy 2 może Cię ktoś podwieźć, ale nie na każde zakupy.

Gość gość
Najłatwiej to usiąść i beczeć. A pytam jeszcze raz: poprosiłaś kogoś o pomoc? Znajomi mają się sami domyślać i nadskakiwać ci? Na pewno chętnie ci pomogą jeśli bedą świadomi , że tej pomocy potrzebujesz. A rodzina? Mąż też jest nie poważny skoro jedzie w delegację w takiej sytuacji. przecież masz zwolnienie i tak samo jemu należy się opieka na małe dziecko. Jesteś matką i ogarnij się trochę bo zabawa się skończyła.