Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliwka11119

jak zwalczyć?

Polecane posty

Gość oliwka11119

Witam. Od pewnego czasu na moich nogach widoczny jest potworny cellulit (pomimo tego, ze jestem osoba mlodą i szczupła), do tego mam wrazenie, ze moje nogi sa ciężkie. Myślę, ze jest to spowodowane tym, ze moga u mnie występować zaburzenia krążenia krwi, spowodowane tym, ze prowadze siedzący tryb życia. Czy jesteście w stanie mi polecić jakiś lek, który jednocześnie poprawiłby krążenie i zlikwidował uczucie ciezkosci oraz nadmiar wody w organizmie?

Gość gość
Najlepiej poradzic sie lekarza, nie forumowiczow, zeby nie zrobic sobie jakiejs krzywdy.

Gość gość
wypróbuj leków z diosminą na krążenie żylne smaruj maściami z mentholem, popytaj w aptece o żel z kasztanowcem, miłorzębem itp. "na ciężkie nogi" najważniejszy jest ruch bo on powoduje działanie pompy mięśniowej która z pomocą mięśni łydek wypycha krew w kierunku serca, czyli do góry, nie dochodzi wtedy do zastoju limfy i obrzęków nóg

Gość gość
Potrzebujesz drenazu limfatycznego lub masażu w podciśnieniu. Powinnaś pic dużo wody mineralnej, ograniczyć potrawy które zawierają sól i glutaminian. Możesz pic herbatki z pokrzywy. Też miałam taki problem, na szczęsci wszystko już za mną. Ja dodatkowo chodziłam do salonu kosmetycznego na zabiegi wyszczuplające i dermomasaż podciśnieniowy.