Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rusza się rusza!!

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 15 tc i dzisiaj poczułam intensywne burczenie, przelewanie tuż pod pępkiem bardzo wyraźne jak przyłożę rękę. Myślałam że jelita sobie pracują ale to jest inne uczcie jakby pływająca rybka w jedną i w drugą stronę. We wtorek idę na kontrolę może poznam już płeć dziecka?

Gość gość
ja poznalam chyba w 14 tc i poki co moj synus jest synusiem, mam 23 tc, a ruchy sa cudowne :) pozdrawiam

Gość gość
Ciężko mi powiedzieć czy te "burczenie" czuję zaraz pod pępkiem czy niżej ;) a głodna raczej nie jestem bo zjadłam paczke ciasteczek imbirowych

Gość gość
na tym etapie ruchy czuje sie bardzo bardzo nisko, tuż nad kościa łonowa

Gość Pangaz
Ja jestem w 18.tygodniu. Od kilku dni czuje takie bulgotanie w brzuchu, tez w okolicy pepka. Nie mam pojecia czy to juz ruchy plodu,ale nigdy wczesniej niczego takiego nie czulam, Jelita burcza inaczej,wiec mam nadzieje, ze jednak to TO :)

Gość gość
Jak widać na zalinkowanym obrazku najwyższa część macicy (dno) jest na wysokości pępka dopiero w 24tc. Stawiam więc na gazy.

Gość gość
Gdyby to były gazy musiałyby mieć ujście ;) a tak się nie dzieje. Wole mysleć że to Bobo

Gość Pangaz
Nieee,gazy ,,burcza,, zupeknie inaczej. Poza tym - gazy tez odzywaja sie w zupelnie imnym miejscu :) Jutro ide do ginekologa i zapytam czy to moze byc juz to. Czasem czuje pukanie w brzuszku i to tez czuc ponizej pepka. Tym obrazkiem nie sugerowalabym sie az tak, przeciez ginekolog nie jezdzi sonda od usg tak nisko. Ja na powyzej kosci lonowej mam plasko, ciazowa ,,kulka,, wystaje mi konkretnie zaraz pod samym pepkiem,a dzidzius lubi lezec do gory nogami (czesto na usg to obserwuje:) ). Kazda kobieta zbudowana jest ciut inaczej. Jedne maja brzuchy ciazowe czubate,a inne ,,rozlane,, :)

Gość gość
Zazdroszczę że już jutro idziesz do gina. Życzę miłego wieczoru i spokojnej nocy, idę dać pomiziać brzuszek mężowi pora na opowiadanie bajki ;) p.s nie musi wiedzieć że to są gazy (jeżeli są) ;)

Gość gość
w 15 tygodniu dziecko jest aktywne max 7 minut na dobę więc raczej sobie wmawiasz. Ja poczułam około 15 tygodnia w drugiej ciąży. I to co czujesz czułam już w 10 tygodniu i to były gazy/jelita. Na pewno nie ruchy :) ruchy jak poczujesz będziesz wiedziała, że to to. Będą coraz dłuższe i intensywniejsze :)