Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciezko jest samemu przygotowywac jedzenie dla dziecka.

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o np slodycze albo jogurty. Moj syn je np jogurty truskawkowe; jak mu zmiksuje np z bananem to nie chce. Zrobilam zapas truskawek, ale chcac mu dodac do jogurtu musze wczesniej zaplanowac i rozmrozic.

Gość gość
jak chcialas mu sama robic chociaz uwazam to za marnowanie czasu ,bo chemia jest wszedzie ,ale ok jak juz chcialas sama mu robic to moglas od razu mu takie dawac a tak posmakowal ze sklepu i oczywiste jest,ze lepiej smakuje to nie bedzie Ci jadl tego co mu robisz

Gość gość
Może nie lubi banana i nie jest to kwestia tego czy sama robisz czy kupisz. nie wiem w ogóle o co ci chodzi

Gość gość
Moje dzieci też w pewnym momencie przywykły do kupnych jogurtów, słodyczy i przekąsek i na domowe zaczęły kręcić nosem. Prawie całkowicie wywaliłam z ich menu te sztuczne smakołyki. I teraz za praliny z suszonych owoców czy babeczkę z naprawdę małą ilością cukru gotowe są zrobić wszystko. Musisz dziecko odzwyczaić od chemicznych ulepszaczy- wtedy zacznie dostrzegać te mniej wyraziste smaki.

Gość gość
To zmiksuj ze śliwką albo z gruszką, teraz sezon. Niektórzy to wszędzie znajdą problem...

Gość gość
Chodzi mi o to, ze to jest czasochlonne i trzeba to zaplanowac wczesniej. Tak samo jak suszenie owocow, tkuczenie orzechow. Juz nie wspomne o robieniu wedlin. Jesli ktos normalnie pracuje to ciezko funkcjonowac bez gotowcow. A jesli chodzi o owoce to moj syn chetnie je wszystkie ale w jogurcie nie chce.

Gość gość
raz na jakis czas przyrzadzam naturalne jogurty/koktajle ale wlasnie dlatego, ze to wymaga troche zaangazowania to wybieramy sklepowe, sprawdzone firmy. Obiadki kiedys gotowalam jako dodatek, zeby dawac tez smaki domowe bo i tak krolowaly sloiczki. www.bejbi.net

Gość gość
Organizm przyzwyczajony do chemii, trzeba odzwyczaic, tylko naturalne jedzenie i po jakims czasie smak wraca.