Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak pomoc 4 miesiecznemu niemowleciu przy katarze?

Polecane posty

Gość gość

Mamy co wy stosowałyście?mala ma katar od kilku dni chyba juz wszystko stosowałam i nic nie pomaga,boje sie zeby siebjakies zapalenie nie wdalo :( Jest odsysanie aspiratorem a przy tym straszny placz jest napar z rumianku w pokoju olejki eteryczne wietrzenie grzanie nóżek maść majerankowa sol morska nasivin soft wit c A katar Jak byl tak jest :( Macie jakies inne sposoby?

Gość jawerty
sól morska i nosefrida:) żadnych olejków bo mogą uczulać i katar będzie jeszcze większy. Mój 4 mies syn katar miał już chyba ze 3 razy zawsze się ciągnął przez 2 - 2,5 tyg.

Gość gość
inhalacja z soli fizjologicznej :) podłóż też co pod materac żeby dziecko leżało po skosie i katar spływał na dół. Wietrz pomieszczenie, czysć nocha- może uda się uniknąć większej infekcji

Sól morska (spray) i nosefrida. Twoje dziecko już pewnie unosi główkę, połóż je na brzuszku (np. na łóżku), klęknij na podłodze i odciągaj katar od dołu. U nas zadziałało, dziecko pozwoliło spokojnie wyciągnąć wszystko :) I dowiedz się od lekarza czy u takiego malucha można stosować Otrivin dla dzieci, on zmniejsza ilość wydzieliny ale kompletnie nie wiem od jakiego wieku wolno stosować. Pozdrawiam!

Gość gość
no właśnie, inhalacje z samej soli. Jeśli nie masz inhalatora, to kup, itak w końcu bedzie konieczny. I kładź często malucha na brzuszku, wtedy katar ładnie z noska na zewnątrz wypływa.

Gość gość
Też właśnie tydzień temu wyleźliśmy z kataru...ciężko było, bo tak naprawdę no to niewiele możesz zrobić u takiego malucha..Ja non stop wietrzyłam, otwierałam okna na oścież, w tym czasie wynosiłam młoda na pół godz. do innego pomieszczenia, potem wnosiłam do takiego wywietrzonego i za godzin e znów wymiana powietrza. Cały czas rozwieszałam mokre rzeczy w okolicach łózeczka. Do tego cały czas sól morska plus odciąganie fridą. I tylko to... Zgadadzam się z wypowiedzą powyżej, żeby nie stosować żadnych olejków bo dodatkowo mogą uczulić... Wytrwalości życzę!

Do tego co już dziewczyny napisały dorzucę jeszcze maść majerankową - do posmarowania pod nosem podczas snu.

Gość gość
też walczę z katarem. teraz jest trochę lepiej pediatra przypisał isonasin septo w ampułkach. pomaga i to bardzo:) wyciągam aspiratorem dopiero do karmienia a tak zakrapiam i trzymam brzuszkiem do dołu na rękach by spłynęło, walczyliśmy od 9 dni i teraz odciągam jej 3 razy dziennie już tylko

Gość gość
Autorka już stosuje maść majerankową. Ale majeranek można też zaparzyć i podać do picia. Nawet takiemu maluchowi. Tylko przed pierwszym podaniem lepiej skonsultować się z pediatrą. Można też wykąć dziecko w ziołach- majeranek, tymianek. Po takiej kąpieli ciepło ubrać i położyć spac. Świetna rzecz na przeziębienie.