Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zna się ktos na kotach?

Polecane posty

Gość gość

Sama nie mam kotów więc mam pytanie do tych którzy je mają i się znają na ich naturze. Na dachu mojego garażu od zawsze wygrzewają się dzikie koty, w niczym mi to nie przeszkadza, ale od paru dni jeden z nich dziwnie się zachowuje. Od piątku od wczesnego ranka zauważyłam że jeden ze stałych (chyba, bo ich raczej nie odróżniam) bywalców maszeruje po gzymsie energicznym krokiem od końca do końca i z powrotem. Nie siada, nie grzeje sie na słońcu, nie robi swojej kociej toalety jak pozostałe tylko non stop tak łazi, czasem robi kółka wokół siebie i znów maszeruje. Widok na garaż mam z okien w kuchni i cały czas go widzę. W nocy też łazi bo nad garażem pali się światło i jak wstałam to specjalnie spojrzałam. Chyba w ogóle nie schodzi z tego dachu, inne koty których zawsze jest z 5-6 przestały tu przychodzić, nie widziałam ich w ciągu dnia, a zawsze przychodziły bo dach jest dobrze nasłoneczniony. Jak ktoś z domowników idzie wzdłuż budynku to kot maszeruje równolegle z nim i miauczy, oczy ma wytrzeszczone i moim zdaniem zachowuje się niepokojąco. Nie miałam nigdy do czynienia ze zwierzętami chorymi na wściekliznę i nie wiem co to może być. Nie za bardzo przejmuję się dzikim kotem i leczyć go nie zamierzam, ale obawiam się że może kogoś z nas zaatakować skacząc z tego dachu. Dodam że mamy dom w mieście, gdzie nie ma problemu z epidemią wścieklizny. Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi co z takim kotem zrobić?

Gość Jakie to dziwne
Znawca od kotów jest P. Ewa333 może podpowie gdy przeczyta Twój post?.Mam kota,ale nie dachowca, nie wychodzi na dwór, dlatego nie potrafie Ci pomóc.. Kot o którym piszesz nie schodzi na dół żeby coś zjeść?

Gość gość
Jeżeli jest to mały kot, to miauczy bo nie moze zejść na ziemię. Tak sie koty zachowują jak boją się skoczyć z dużej wysokosci. Jeżeli jest to duży kot to trudno mi powiedzieć jaka jest przyczyna.

Trzebaz zadzwonic na straz niech go złapia i zbadaja a nie czas tracic na wypisywanie na forum. Nie wiadomo co mu jest. Trzeba go zbadać. Moze sie męczy? Może coś go boli..?