Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża w połogu??

Polecane posty

Gość gość

Mam taki problem i proszę o opinie.7 tyg po porodzie zdarzył mi się sex bez zabezpieczenia. Dzień przed stosunkiem miałam plamienie brązaowe dlatego myślałam że to okres się zaczyna stąd brak zabezpieczenia. Mija tydzień czy mogłam zajśc w ciążę?? Karmiłam 4 tyg tem w pochwie 36,3 to ie wskazuje na to żeby była już owulacje. Jak myślicie??

Gość gość
Raczej watpie by byla to ciaza.Tak na marginesie karmienie pierisa wcale nie zabezpiecza przed kolejnym zaplodnieniem.Ja w druga ciaze zaszlam bardzo szybko bo wlasnie tak mi wszyscy w kolo mowili ze jak sie karmi to nie zajdzie sie w ciaze,to bylo ponad 20 lat temu wiec nie mialam wiekszej wiedzy na te tematy :P NO i zaszlam w ciaze gdy pierwsze dziecko mialo 2 miesiace.Ale 7tyg.od porodu to nie wiem,ale mysle ze nie jestes w ciazy,tam jeszcze Ci sie wszystko oczyszcza.

Gość gość
Możesz być w ciąży , bo karmiłaś bardzo krótko.Znam taki przypadek , że jedna urodzona 1 grudnia a druga 20 października, więc wszystko jest możliwe.

Gość gość
owszem jest to możliwe. Mogło to być plamienie okołoowulacyjne.

Gość gość
ale wtedy chyba wzrosła by temperatura. Przed ciążą miałam po owulacji zawsze ok 36,7 -37,00 dlatego łudze się że owulacji nie było

Gość gość
A teraz od kiedy mierzysz temp?

Gość gość
no fakt ze przed stosunkiem nie mierzyłam. wiec jeszcze tydzien nerwów i wszystko bedzie jasne

Gość gość
Mogłaś zajść bo po ciąży jest burza hormonów .

Gość gość
czy jest sens jechać do lekarki czy ona będzie mi w stanie powiedzieć cokolwiek??

Gość gość
Nie ma to najmniejszego sensu. Jeśli zaszłaś to po tygodniu żaden lekarz ciąży nie zobaczy. Odczekaj jeszcze tydzień i zrób test.

Gość gość
Bardziej się zastanawiam czy ona mogłaby zobaczyć w jakiej jestem fazie cyklu po endometrum albo pęcherzykach na jajnikach. /jestem coraz bardziej załamana :-((

Gość gość
nie wiem, czy po 2 mcach bhcg spada do zera już. Test może być fałszywie dodatni. Ja bym raczej robiła test z krwi w odstępie 48 h żeby zobaczyć czy przyrasta.

Gość gość
będę musiała usunąć :-((