Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mariola okocim spojrzeniu

Co tak ludziom odbija na punkcie niebieskiego koloru oczu?

Polecane posty

Gość Mariola okocim spojrzeniu

Po USA podobno w Chinach ludzie też chcą płacić po kilka tysięcy $ za zmiane koloru oczu z innych na niebieskie. Niebieskie oczy są rzeczywiście piękne i szlachetne ale jak Bóg dał komuś oczy brązowe czy zielone to powinien to zaakceptować. Ciekawe co to jeszcze naukowcy wymyślą.

Gość gość
Pierwsze słyszę, sama mam niebieskie oczy i od dzieciństwa marzyłam o brązowych. Teraz już zaakceptowałam swój kolor, bo wiem, że są ważniejsze rzeczy ale ciemne mi się bardzo podobają:)

Gość gość
w Chinach większość osób ma brązowe oczy - więc działa to na zasadzie "nowinki".

Gość gość
mi sie niebieskie nie podobają, zwykle widze w nich pustke... najładniejsze są zielone, ale malo kto takie ma... brązowe tez mi sie podobają, ale takie czarne jak węgielki :) ja niestety mam sraczkowate, nijakie, troche niebieskiego, troche szarego, troche brazowego :O

Gość Irresi
Jeszcze rozumiem kraje Azjatyckie gdzie praktycznie każdy ma brązowe i potrzebują jakiejś odmiany (chociaż i tak ten pomysł jest idiotyczny). Moja przyjaciółka jest zakochana w oczach Wolińskiego bo faktycznie ma błękitne oczy ale na mnie to nie robi wrażenia. Sama mam coś pomiędzy niebieskim i szarym, ale zawsze marzyły mi się ciemnobrązowe. Zawsze się chce tego, czego się nie ma :P

Gość gość
Chodzi o oryginalność. Gdyby wszyscy mieli niebieskie to ludzie by bulili na brązowe. U nas w europie dużo ludzi ma niebieskie bo to z tych terenów się rozprzestrzeniło, że tak to ujmę ale w takich Chinach to sam brąz.

Gość Blondas_Kraków
Oczy niebieskie = życie królewskie

Gość gość
fuj jak mozna jarac sie brazowymi oczami, wszystkie cygany, ciapaki i inne takie maja takie oczy bleeee

Gość gość
A ja mam zielone i chce ani brazowych ani niebieskich bo malo kto ma takie jak ja :)

Gość gość
mnie właściwie każdy kolor się podoba pod warunkiem, że widać "głębie" (dosłownie, nie w przenośni). Niektórzy mają oczy bardzo matowe i takie mi się nie podobają.

Gość gość
Popieram wredną małpkę sam takie mam i laska w której się kocham również. Nasze spojrzenia dzięki naszym oczom są hipnotyzujące i magiczne. Jasne oczy z reguły mi się nie podobają.. znam wielu wrednych ludzi o jasnym spojrzeniu..

Gość gość
niebieskie oczy niekoniecznie są jasne. Moje z większej odległości wyglądają na bardzo ciemne.

Gość gość
no ja sie nie dziwie ze im odbija, niebieskie oczy są rzadkością. tak, tak, są rzadkością. Może nie w Europie, ale w Azji czy w Afryce już tak. Ja osobiscie jestem posiadaczką oczu o kolorze zielonkawobłękitnym, ale zawsze marzyłam o oczach niebieskich, albo granatowych. Bo moje ni to zielone, ni to niebieskie, takie nie wiadomo co.

Gość gość
Tylko 1% ludzi na świecie ma niebieskie oczy za to z brązowymi jest cała masa. Może u nas w Polsce tego akurat nie widac, ale wystarczy wyjechać do południowych krajów,żeby zobaczyc,że tam praktycznie wszyscy mają ciemne oczy -tak samo jest w Chinach. A tak poza tym to są różne rodzaje niebieskiego, nie kazde niebieskie oczy są jasne, ja np. mam oczy ciemnoniebieskie prawie,że granatowe.

Gość gość
Ja przy odpowiednim swietle mam brazowe,a przy jeszcze innym zielone.

Gość gość
a mi się podobaja niebieskie oczy, sama mam ciemnobrązowe oczy takie węgle prawie czarne i zawsze chciałam mieć bardzo jasne błękitne albo zielone oczy, oj przy mojej ciemnej oprawie oczu i czarnych włosach zielony wyglądałyby pięknie, ale pomysł debilny to fakt. Moja koleżanka tez o brązowych oczach, kupila soczewki zielone ale to nie to samo widac że to sztuczny kolor. Zazdroszcze zielonookim dziewczynom :)

Gość koński bóg

a mi się zielone podobaja