Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co to może być?

Polecane posty

Gość gość

Na wstępie zaznaczam, że już zapisałam się do ginekologa (wizytę mam w sobotę). W tym miesiącu dziwnie się czuję, a szczególnie w tamtym tygodniu... Około tydzień czasu dawały mi o sobie znać moje jajniki, a szczególnie lewy. Dodam, że czasami pobolewał mnie jajnik w trakcie owulacji, ale trwało to chwilę a nie tydzień! Ten ból może nie był tak bardzo dokuczliwy, ale czułam w jajniku takie jakby pulsowanie, tak jakby coś mi wędrowało jajowodem, jakieś mrowienie (sama nie wiem jak to opisać). Dziwne to dla mnie, bo nigdy tak nie miałam. Po kilku dniach takich "dolegliwości" pewniej nocy zaczęło coś pulsować i łaskotać w macicy, takie jakby małe skurcze. Gdy wstałam wtedy do toalety (bo miałam też od kilku dni parcie n pęcherz, teraz trochę ustało) poczułam okropny ciężar w dole brzucha, jakby spdł mi tam kamień. Musiałam szybko się położyć, bo to uczucie nie było przyjemne. Na szczęscie szybko ustapiło i już się nie powtarza. Teraz mam jeszcze 5-6 dni do okresu i już jest lepiej, czasami czuje takie małe skurcze w macicy i pulsowanie w janikach, piersi bolą bardzo, ale mam tak przed okresem. Czy któras z Was tak miała? Wydaje mi się, że jestem zdrowa, bo byłam u ginekologa 3 miesiące temu, jajniki w porządku, macica też. A i mam 25 lat.

Gość gość
Nikt nie pomoże? Troochę się martwię, a na wizytę musze poczekac kilka dni. A jak przyjdzie okres w tym dniu, to będę musiała przełożyć. Żadna z Was nie miała takich dolegliwości?

Gość gość
Ja tak miałam gdy zaszłam w ciążę, ale jeszcze o tym nie wiedziałam. Czy u ciebie ciąża wchodzi w grę?

Gość gość
11:19 no nie wiem czy to może być ciąża. Wprawdzie kochaliśmy się z mężem ze 2 razy bez zabezpieczenia, ale było to w dniach niepłodnych. Dodam, że mam tez od około tygodnia straszne wzdęcia i zaparcia. Może to przez te problemy z układem pokarmowym miałam takie dolegliwości w dole brzucha...

Gość gość
ktoś jeszcze się wypowie?

Gość gość
Wzdęcia też mogą byc objawem ciąży, przynajmniej ja tak miałam.

Gość gość
A kochaliście się z zabezpieczy zeniem?

Gość gość
17:23 2-3 razy kochaliśmy się bez zabezpieczenia w dni niepłodne.

Gość Agula8
ja taki silny ból i tkliwość piersi miałam własnie w bardzo wczesnej ciąży/zwykle przed okresem też tak jest ale u mnie to było bardzo słabe/. Do tego miałam jeszcze mleczny, wodnisty śluz-wtedy zaczęłam stosować Lactovaginal. Nie pamiętam natomiast żadnego bólu jajników.Lekarz musi Ci zrobić usg, u mnie ból jajników przy owulacji trwa kilka dni.

Gość gość
To ja autorka. Dziś mam 26 dzień cyklu i zrobiłam test z porannego moczu. Pojawił się dosłownie "cień cienia" drugiej kreski. Wiem, że test zrobiłam za wcześnie, ale nie wytrzymałam. Nie wiem jak to interpretować. Za chwilę zrobiłam drugi test innej firmy i sytuacja ta sama, ale te kreski są prawie niewidoczne.

Gość gość
Coś czuję, że ciąża. Jeżeli pojawił się delikatny drugi pasek jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki no to chyba możesz zacząć coś podejrzewać.

Gość gość
14:14 pisałam post wyżej, że pojawił się "cień cienia" w 26 dc. Praktycznie niewidoczny, ale ewidentnie "coś" tam jest.

Gość gość
Cień cienia, bo nie ma jeszcze spodziewanej miesiączki - wtedy robi się testy. Zrób w dniu spodziewanej miesiączki i jeżeli znowu się bedzie coś pojawiać, to ciąża. A to wklejone z pierwszego lepszego artykułu o interpretacji wyników testów: "Generalna zasada jest taka, że wynik pozytywny (oznaczający, że jesteś w ciąży) to dwie kreski znajdujące się w określonym obszarze testu (obszar kontrolny – C i obszar testowy – T w przypadku testów strumieniowych i płytkowych oraz górny obszar pola odczytu w przypadku testów paskowych). Wynik uznaje się za pozytywny nawet, gdy druga linia jest mało wyraźna."

Gość gość
15:00 test powtórzę za 3 dni