Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co sie dzieje z moim dzieckiem?

Polecane posty

Gość gość

syn ma prawie 6 miesiecy i praktycznie juz od 1 miesiaca ladnie spal w nocy. teraz od kilku dni budzi sie nawet co pol godziny z placzem nic nie pomaga oprocz podania piersi pociagnie kilka razy i spi dalej. nie wiem gdzie tkwi przyczyna takiego zachowania. moze wy mialyscie podobne doswiadczenia. dodam ze nic w jego zachowaniu sie nie zmienilo procz tych nocnych wyskokow

Gość Mam swoje lata
Może nie powinnaś karmiż już 6półrocznego dziecka w nocy?! Podaj przegotowaną wodę,Spróbuj, może dlatego budzi sie w nocy?!

Gość gość
ale napisalam ze wczesniej nie bylo takiego problemu jak zjadl o 23 to potrafil spac do 6. teraz rowniez nie jest to kwestia jedzenia bo zanim zacznie mleko leciec to on juz spi i zabieram mu piers. maly uspokaja sie w momencie gdy ma piers w buzi nie daje mu smoczka bo w czesniej go odrzucil i nie chce w takim wieku zaczac mu go podawac. wlasciwie to jest jeszcze jedna zmiana w jego zachowaniu. w ciagu dnia zacza ssac palce a wczesniej rowniez tego nie robil

Gość gość
Zęby po raz setny. Zrób eksperyment i podaj zestaw: Nurofen, camilia, dentinox. Jak pomoże madz odpowiedz

Gość gość
Moze to skok rozwojowy? Może tak reaguje na zbyt dużo wrażeń i bodźców w ciągu dnia? Moze jest glodny?

Gość gość
Zabkuje. Życzę cierpliwości :)

Gość gość
ząbki podaj krople camilia

Gość gość
Miałam podobnie i do dziś nie wiem co to było, ale w końcu przeszło. Z tego co piszesz mogą to być ząbki, więc wypróbuj (po kolei) wszystkie sposoby na bolesne ząbkowanie, któryś z nich powinien pomóc.

Też podawałam mojej córeczce kropelki Camilia przy ząbkowaniu, działały bardzo dobrze, mała przestała po nich marudzić i łatwo mogła zasnąć :)

Gość gość
zobacz na jakie tygodnie przypada skok rozwojowy, pewnie to to

Gość utria
myślę że warto podać Viburcol, moje dzieciaki też miały tak od czasu do czasu że nie mogły spać, płacz był okropny. Podawałam wtedy viburcol. Z czasem przeszło samo, ale te noce były straszne, gdyby nie Viburcol to podejrzewam że maluch płakałby do rana. I to nie było ząbkowanie. Chyba skoki rozwojowe jak ktoś napisał.

Gość gość
mysle, ze to zabki. podaj na noc nurofen. ukoi bol i jest przeciwzapalny

Gość gość
musisz dzialac metoda prob i bledow, troche na wyczucie, instynkt:) dziecko przeciez nie powie. Moze zabki, moze skok rozwojowy, moze glodny. Zacznij eliminować to co najbardziej prawdopodobne:)