Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o facetach sklejających modele?

Polecane posty

Gość gość

Bo mój chłopak czasem łapie taką fazę i skleja modele statków z kartonu, z jednej strony mnie to trochę wkurza, bo potrafi siedzieć przy biurku przez 4-6 godzin i nie wymówić ani słowa, tylko sklejać, a z drugiej strony zazdroszczę mu cierpliwości i to podziwiam, bo sklejenie takie modelu wymaga mnóstwa pracy, ostatni statek sklejał z miesiąc poświęcając na to po 2-3 godziny dziennie i trochę zaczyna mnie ta jego pasja denerwować ;)

Gość gość
a co myslicie o kobietach piszacych na kafe.pl i zakladajace glupie topy jak ten?

Gość gość
modele polskiej ekipy ktora wyladowala w smolensku? parszywa robota, na patologa sie nigdy nie nadawalem :classic_cool:

Gość gość
Klej do modeli kartonowych jest nieszkodliwy, najlepszy jest zwykły wikol, a ty autorko znajdź sobie swoją pasję, bo to że chłopak od czasu do czasu lubi się tak pobawić, to nic złego... lepsze to niż latanie z kumplami po pubach. Kiedyś też bawiłem się modele kartonowe, ale jednak mi cierpliwości zabrakło, bo do tego trzeba być cholernie cierpliwym, to nie byle jaki model plastikowy który skleja się w 30 minut, ale efekty potrafią być naprawdę imponujące, zwłaszcza statków i okrętów.

Gość gość
Nie mówię że jest złe, ale jakoś laski kolegów nie są zachwycone jak wyciągam ich do pubu na meczyk, choćby dziś :) dziewczyny dwóch kolegów mają już focha, bo chłopaki wolą obejrzeć mecz niż spotkać się z nimi :)

Gość gość
gość dziś tylko takiego kartonowego modelu statku raczej do wody nie wsadzisz, więc trochę strata materiału i czasu, bo po co ma się kurzyć na półce? No ale cierpliwości zazdroszczę :)

Nie mówię że jest złe, ale jakoś laski kolegów nie są zachwycone jak wyciągam ich do pubu na meczyk, choćby dziś usmiech.gif dziewczyny dwóch kolegów mają już focha, bo chłopaki wolą obejrzeć mecz niż spotkać się z nimi usmiech.gif x nie rozumiem, Ci faceci są ich kundlami?

Gość gość
A ty sobie zdajesz sprawę ile kosztuje model pływającego statku? Tego typu modele użytkowe to wydatek od 2 tysi za byle co do kilkunastu tysięcy, więc nie każdego na to stać i wtedy autorka na pewno nie byłaby zadowolona, ze facet wydaje kasę na głupoty :) A może on klei żeby się odprężyć, wyciszyć, wyćwiczyć cierpliwość? Tym bardziej że chyba nie robi tego cały czas, tylko jak wspomniała autorka miewa takie fazy.

Gość gość
Wam kobietom to wszystko u facetów przeszkadza, najpierw szukacie sobie faceta z pasjami, ale chyba to tylko po to aby te pasje w nim zniszczyć. Pewnie wolałabyś aby zamiast kleić modele siedział z tobą na kanapie i oglądał idiotyczne seriale, albo co dzień zabierał cię do restauracji lub kina.

Gość gość
Argen - nieprawda, mój chłopak ma kilka swoich pasji i nie mam złego zdania o żadnej. Co do sklejania - fajne hobby, sama chętnie bym się tym zajęła ale nie mam cierpliwości

Lepiej chyba jak siedzi w domu i skleja niż szwęda się gdzieś, pije i łajdaczy na prawo i lewo. A poza tym te modele to jeszcze w miarę tanie hobby. I w ogóle facet musi mieć jakieś hobby. Narzekacie moje panie ;)

Gość gość
Problemem nie są pasje faceta, tylko brak pasji u kobiet... kobieta bez pasji zrzuca ten obowiązek na faceta i myśli że on jej zapełni 100% czasu wolnego, gdy tego nie robi, to jedynym sposobem jest zniszczenie pasji u faceta. Druga rzecz to taka, że pasje kobiet, to najczęściej oglądanie seriali, kolacje w restauracjach, zakupy.

skladanie modeli , pieczenie babeczek , robotki na drutach , nauka jezykow, skoki na spadochronie , czytanie ksiazek itd -wszystko jedno - jest pozyteczne i potrzebne .Nikt nikomu nie moze zabronic przyjemnosci w zyciu , jakim jest jego hobby, zainteresowanie , praca.Bo jakim prawem? Autorko jakim prawem wsciekasz sie na 2-3 godziny przyjemnosci twego faceta ? Znajdz w tym czasie cos ,co tobie zajmie czas . Czlowiek jest istota wolna i ma pelne prawo do zajec , ktore sprawiaja mu satysfakcje .

20:58 moim zdaniem bzdura. znam wiele kobiet z różnymi pasjami. koleżanka kocha książki popularnonaukowe najlepiej o kosmosie, inna czytać fantastykę i grać w gry internetowe, inna kocha śpiewać i sport...

Gość gość
małaruda ja nie miałem na myśli wszystkich kobiet, tylko chociażby autorkę... złością że facet coś tam sobie skleja, bo sama w tym czasie się nudzi i nie wie co ze sobą zrobić, gdyby zajęła się swoją pasją, to nawet nie zauważyłaby że faceta nie ma obok :)

Gość gość
babom ciągle źle. jak nic nie robi, to nudny, a jak ma pasję, to że się zajmuje czymś innym, a nie nią. lepiej, żeby chlał i ćpał...

Gość gość
że to super facet dla mnie,zajmie się sam sobą robi coś sympatycznego mi się podoba

Podzielam wasze pasje. Sam też zajmuje się składaniem modeli. Niektóre sam projektuje w postaci puzzli 3d na przykład. Nie umiem ich sam wykonać, więc zlecam to platformie 3d designers. Na drukarkach 3d można wydrukować mnóstwo rzeczy. Technologia wciąż posuwa się do przodu. Nie poświecam wiele więcej czasu, ponieważ wszystko odbywa się online, nie muszę często biegać po sklepach modelrskich.

Gość gość
normalne hobby, dużo lepsze niż malowanie paznokci czy nakładanie tapety godzinami :) piszę to jako baba :)

Gość gość
ale my kobiety to jednak mamy rozwinięty tok myślenia, dla przeciętnego faceta białe to białe, a czarne ...czarne. Ja lubię czasem czymś się pochwalić i w platformie 3 d desingers zamówiłam swojego pomysłu lampę, maż nawet nie kapnął co to, póki nie zapaliłam światła, ale przyglądał się i w końcu stwierdził, że mam dobry gust :D

Gość Lilianna678
Do tej pory wydawało mi się to mega nudne i takie wiecie.. "dziadkowe":D Ale mój ostatnio wciągnął się w składanie statku jakiegoś i całkiem fajnie to wygląda, tzn na razie nie wiele złozył bo części przychodzą co miesiąc w prenumeracie i dopiero zaczyna, ale jest przy tym taki skupiony i wyciszony :D