Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o facetach sklejających modele?

Polecane posty

Gość Kasieńkalala
Czy to chodzi moze o statek z De Agostini? Mój brat biega teraz co tydzien za kolejnymi numerami kolekcji z Czołgiem zdalnie sterowanym. Nawet pomyślałam że może zamówię mu prenumeratę, ale szukam jakichś opinii o wydawnictwie w sieci. Ktoś, coś?

Gość XXXV
Dla większości kobiet każda złotówka nie wydana zgodnie z jej aktualną zachciewajką jest wyrzucaniem kasy na głupoty...

Gość gość
Też miałem takie hobby, ale żona mnie zniechęciła. Teraz chodzę po klubach i prowadzę rozrywkowe życie.

Gość gość
Czy to chodzi moze o statek z De Agostini? x Odradzam zakupy modeli z tego typu gazetek, raz... koszt takiego modelu jest olbrzymi i jak podliczy się wszystkie numery, to za połowę tej kwoty można mieć dużo lepszy model zakupiony w sklepie modelarskim. A dwa... tego typu modele cieszą się zainteresowaniem głównie na początku, bo pierwsze 2-3 numery są za rozsądną cenę, później to koszt 30-40zł za 5 elementów i ludzie przestają to kupować, nakład wychodzi niższy i są problemy z kupieniem takiej gazety, a dosyć często pod koniec gazeta w ogóle przestaje być produkowana i zostaje się z niekompletnym modelem za grubą kasę. Kumpel w ten sposób składał kiedyś samolot, całość kosztowała go prawie 4 tysiące, a za 2500zł mógł mieć model spalinowy, latający i zdalnie sterowany, a nie badziewie do postawienia na półce :)

Gość gość
To fakt, De agostini nie opłaca się i tak jak teraz kolejki, sprzedaje tandetę.

Gość CarlosTevez78
Czołg z De Agostini wygląda imponująco, ale jeszcze zastanawiam się nad prenumeratą. Chciałbym aby wszystkie części czołgu były wykonane jak najlepiej.

Gość gość
Za cenę tego czołgu z gazetki spokojnie kupisz używane auto lub motocykl :P

Gość AlicjaDębowska
Mam trochę mieszane uczucia jak czytam takie komentarze czy opinie. Kurczę modelarstwo jak każde inne, może niekoniecznie standardowe hobby kosztuje. Żaby było jasne - ja nie składam, bo interesują mnie bardziej kobiece zajęcia, ale mam wujka, który jest modelarzem i nawet przymeirza się do założenia swojego własnego bloga, gdzie będzie chwalił się nabytkami. Co ciekawe on wlasnie zbiera modele i składa takie z gazetek czy zeszytów, bo mówi ze to większa frajda zbierać cześc po częśći niż kupić od razu gotowey cały model. No a mnie się wydaje że to też kwestia kasy, bo kupujac na raty jednak nie odczuwa się takiego wydatku jak w przypadku kupna całego modelu od razu. W sumie dość przypadkowo trafiłam na to forum bo szukam czegoś na prezent jakiegoś modelu tym razem dla syna, ale jak już tu trafiłam to się wypowiedziałam ;)

Gość gość
Kiedy pojawia się kwestia modelarstwa, to wszyscy nagle wariują na punkcie tego ile to kosztuje. Ja nie palę, nie piję i piłka nożna też mnie nie interesuje. Już sam punkt pierwszy sprawia, że stać mnie na każdy model z De Agostini. Właśnie zamówiłem czołg T-72 widziałem go w rosyjskiej wersji, bo tam został już wydany w całości i uważam, że jest wart uwagi.

Gość gość
Sklejanie modeli to fajne hobby. W dodatku wiadomo jaki prezent kupić takiemu facetowi na urodziny. Jeżeli szukacie sklepu z fajnymi modelami do sklejania to polecam wam www.scorpio-polska.eu Mają szeroką ofertę i dobre ceny.

Gość gość
Dość specyficzne i nie najtańsze hobby

Gość gość
Polecam również www.scorpio-polska.eu, ostatnimi czasy kupuje już wyłącznie u nich, maja całkiem przyjazne ceny i bogaty asortyment więc warto mieć ich na uwadze. :)