Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiepska sytuacja

Polecane posty

Gość gość

Aktualnie prowadzimy z mężem wspólnie firmę . Trochę podwójną: mąż pozycjonowanie, ja sklep internetowy. Zatrudniamy 12 osób. Jakiś czas temu siostra cioteczna ukończyła studia ( prawo na uniwerku).Szuka pracy pół roku i nic nie może znaleźć. Tak więc ciotka oraz cała rodzinka wymusza na mnie zatrudnienie jej. Powiedziałam ok, akurat jedna dziewczyna, która pakowała odchodzi na zwolnienie tak więc powiedziałam,ze mogę dać jej to stanowisko. A tutaj sprzeciw ! Ona powinna mieć coś innego, raczej na lepszym stanowisku. Bo przecież ukończyła prawo więc jak to tak będzie pakować paczki :D Mam już swoją zgraną ekipę w pracy. Nie zatrudnię przecież dziewczyny na czymś innym tylko dlatego, że ukończyła prawo. Jak im to uświadomić?

Gość gość
ile miesiecznie zarabiacie?

Gość gość
Powiedz im wprost, że masz zajęte etaty. Ja miałam taki sam przypadek z moja siostrą, tylko uległam i mam za swoje. Nie robiła nic tylko sie obijała. Odeszła sama ale niesmak pozostał. I teraz mam jedną regułę, żadnej rodziny i znajomych. Pozdrawiam

Gość gość
Niby tak ale to ja jestem niedobra , zła i ble ble ble. Rodzinie w końcu trzeba pomagać. I ciągłe gadanie,że dziewczyna jest mądra, poradzi sobie itepe.

Gość gość
ja bym nie zatrudniala. potem z rodzina tylko problemy

Gość gość
rodzinie trzeba pomagac

Gość gość
Radzę nie zatrudniać nikogo z rodziny.Mam firme z mężem i wiem coś o tym.Potem same problemy.Zatrudniliśmy, bo nalegalała teściowa jednak nie chciał pracować! Wywaliłam na zbity pysk!

Gość gość
Jak jest taka wymagająca i gardzi pracą to niech założy swoja kancelarie lub prywatna praktyke otworzy- przecież żyjemy w wolnym kraju .

Gość gość
Ja równiez odradzam pracę z rodziną!!!!!!!

Po pierwsze to pracy jest dużo i nie rozumiem jak nie może sobie znaleźć pracy. Może ma za duże ambicje? Warto z nią pogadać, że każdy od czegoś zaczynał.

Gość gość
teraz to p******y swiat i ludzie ze nawet rodzinie by nie pomogli:O

Gość autorkaaa3243
Ale ja zaproponowałam, ze mogę jej pomóc. Zwalnia mi się jedno stanowisko - przy pakowaniu paczek. Tylko, że właśnie - on tego nie chce bo ją to niby poniża. To nie jest duża firma, każdy ma swoje zadania. Ma zwolnić dziewczynę,która zajmuję się obsługą klientów? Skoro bardzo dobrze sobie radzi? Poza tym siostra ma studia prawnicze a to zupełnie inna działka. Nie zna się na prowadzeniu sklepu.

Gość gość
heh wysokie ma wymagania