Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szukam porady w sprawie alimentów

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś moze mi podpowiedzieć.. Partner ma zadłużenie alimentacyjne,ja również mam alimenty na nasze wspólne dziecko.Czy jeśli wobec jego syna ustanie obowiązek alimentacyjny to ważniejsze będa moje bieżące alimenty a dopiero potem dług czy to dalej będzie ścigane po równo z jego wynagrodzenia??

Gość gość
to nie ma znaczenia! zaraz zostaniesz wyzwana od złodziejek i szmat, bo polskie kobiety muszą same utrzymywać swoje dzieci -a skoro biorą alimenty to są nierobami i złodziejkami masz iść do roboty, zarobić na dziecko i nie przeszkadzać polskiemu mężczyźnie w układaniu sobie życia i płodzeniu kolejnych dzieci

Gość gość
hmm myślałam że bieżące są wazniejsze:-)

Gość gość
jakie alimenty? do roboty pasożycie!

Gość gość
chodzę do pracy i zyje z partnerem a alimenty mam dlatego ze właśnie jego była go skubie jak się da,wiec zeby trochę grosza było tez dla naszego dziecka oddałam mojego o alimenty:-)

Gość gość
gościu z 22,17 ***aj sie,ta jego eks niech sie do roboty weżmie i nie skubie go jak sie da

Gość gość
może jednak ktoś wie na ten temat coś wiecej??

Gość gość
obie się weźcie i nie szarpcie biednego faceta o kasę!

Gość gość
Nie była go skubie tylko menda nie płaciła ot i tyle. Pieprzysz kobieto jak nie płacił to co miało jego dziecko

Gość gość
zastanawiamy sie na założeniem sprawy o anulowanie części zadłużenia ponieważ alimenty były zasądzone w czasie kiedy dalej razem mieszkali,tworzyli wspólne gospodarstwo domowe i nie byli po rozwodzie

Gość gość
gościu jak nie wiesz o co cHodzi to czym pysk.Płaci cały czas ale zarobek mu na więcej nie pozwala i częsć idzie na zadłużenie wię przestań szczekać..

Gość gość
zresztą nie ważne tu rzeczywiście same p****ańce siedzą na tej kafeteri...zeby wam ta złość dupskiem wszystkim wyszła...papki heeeheheehe

Gość gość
A to nie wiedziałam że cały czas płacąc można zadłużenie zrobić>>>>Toż to jakieś cuda niewidy...A jak ma kiepskie zarobki to do drugiej roboty starczy na wszystkie dzieci i długi,.

Gość wifigdańsk
ale piszesz niejasno autorko. to kto ma alimenty ? i dobrze rozumiem ze podalas partnera o alimenty? i nadal z nim jestes?

Gość gość
Tak dokładnie podała faceta o alimenty bo frajer miał dług nie płacąc na pierwsze dziecko.

Gość wifigdańsk
acha a co do pytania ... to chyba po równo.

Gość zzz zniecierpliwiony
Jeżeli istnieje dług alimentacyjny ,alimenty zasądzone prawomocnym wyrokiem , a nie płacone, to dług istnieje. Jeżeli były zasądzone w małżeństwie w trakcie jego trwania,we wspólnocie gospodarczej ....to długu alimentacyjnego nie ma. Istnieją tylko alimenty ,dług od chwili zniesienia wspólnoty gospodarczej wynikającej z małżeństwa. Lub rozdzielności majątkowej. Tak ,że musisz prześledzić, do kiedy istniała wspólnota majątkowa związana z małżeństwem, lub inna umowa. Strach się żenić i mieć dzieci. Dopóki będzie istniała instytucja alimentów.

Gość gość
strach nie płacić na własne dzieci! a jak tak się boisz kobiet i dzieci to bzykaj kolegów - w ciążę nie zajdą i nie bedzie problemu!

Gość gość
Autorko - ty się módl żeby z tego kombinatora jak najszybciej ściągneli zaległości alimentacyjne (dług). Im szybciej - tym lepiej dla was. Bo odsetki szybko podwajają dług, a odsetki od odsetek zwielokrotniają to co się podwoiło. Długi mają to do siebie że rzadko znikają. A jak dalej się tak będziecie bawić, to jeszcze wnuki waszych dzieci będą je spłacać. p.s. Ciekawe czy bierze pokwitowania od ciebie ze płaci alimenty. Pewnie nie - bo wydaje się być mało inteligentny w swoich poczynaniach ;)

Gość zzz zniecierpliwiony
Ja przypomnę 6 i 7 przykazanie Nie cudzołóż , nie kradnij. Wyrok sądowy wcale nie oznacza ,że się nie kradnie. No i dlaczego pojawiło się dziecko ? Jaka była intencja dwóch stron,że urodziło się dziecko. A dziecko rodzi kobieta. Jeżeli robi to w małżeństwie , w rodzinie , w uczciwym związku, bo poza małżeński uczciwy nie jest , to przyjście na świat dziecka nie jest obraźliwe. Ale i w małżeństwie ,obraźliwe może być. Ważne są intencje.

Gość gość
wydaje mi się że obie te kwestie mogą być ściągane w jednakowym czasie, ale dobrze ci radzą, jesli szukasz odpowiedzi to lepiej zapytać dobrego adwokata, dla przykładu http://www.adwokatfhfwarszawa.pl - to będzie jasność sytuacji bez niedomówień.

trochę informacji na temat alimentów można znaleźć na tym portalu prawniczym Masz prawo znać prawo czyli co w prawie piszczy www.prawnicza.edu.pl/prawo/sprawy-rozwodowe/alimenty/ można tam też znaleźć inne informacje na temat aktualnych przepisów prawa, jest na bieżąco uzupełniane o nowe treści dotyczące spraw rozwodowych i spadkowych, odszkodowań i innych aspektów prawa w codziennym zastosowaniu.