Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość englotn15

wiarygodnosc badania z krwi

Polecane posty

Gość englotn15

witam, po jakim czasie od stosunku mozna wykonac badanie hcg total ilosciowo ,tak zeby wynik byl calkowicie pewny? wykonalam je po 17 dniach od stosunku, czy istnieje mozliwosc zeby wynik nie byl pewny po takim czasie? test wykonany z krwi jest testem pewnym na 100 %? bo w dalszym ciagu okres sie nie pojawil,choc jak wiadomo przyczyna moze byc inna

Gość gość
test z krwi jest pewny. Można go wykonać najwcześniej ok. 10 dni po owulacji.

Gość englotn15
czyli 10 dni od momentu kiedy dojdzie do zapłodnienia tak? w takim wypadku, 17 dni po stosunku, test musiałby już coś wykazać ?

Gość gość
hej dziewczyny , podpinam sie pod temat bo i ja chyba sie pospieszylam z zrobieniem badania. zrobilam to po 15 dniach po tym jak sie kochalam z chlopakiem . wizyte mam dopiero 24 dlatego chcialam sie upewnic ale nie wiem czy nie zrobilam tego testu za wcesnie ? ktoras moze orientuje sie w tym temacie ?

Gość gość
Test na hcg najszybciej pokazuje ciąże. Szybciej niż zwykły test z apteki i w Waszym przypadku już hcg powinno być podwyższone. Często przy ciąży obumarłej wczesnie hcg jest lekko podwyższone lub wcale

Gość gość
na forach pisza ze od 14 dnia po jajeczkowaniu dopiero wykrywa si eobecnosc hormonu hcg, a ja niewiele myslac wykonalam je po 15, wlasciwie po 16 dniach. jak wyszedl wynik nizszy niz 2,gdzie napisane jest ze <2 to brak ciazy,to nie ma mowy o tym zeby myslec ze przez 16 dni nic w organizmie sie nie zadzialo?

Gość Lalaland
Czy ktoś tu jeszcze zagląda? Mam pytanie i myślę, że ktoś mi tu pomoże bo widzę, że wiedzę dziewczyny macie szeroką. Z powodu jednodniowego krwawienia w 23 dniu cyklu poszłam do ginekologa w 32 dniu (cykle mam zazwyczaj 32-34 dniowe). Po usg dopochwowym lekarka stwierdziła, że coś widzi, powiedziała, że może to być pęcherzyk ale i coś innego, miało to jedynie 2 mm. Ja byłam bardzo zdziwiona bo używam prezerwatyw i miałam stosunek w tym miesiącu jedynie raz, wewnętrznie nie czułam, że jestem w ciąży. Tego samego dnia poszłam na bete i wyszła 0. Następnego dnia w nocy dostałam bardzo bolesnej miesiączki, nie była ona obfita (ale krwawienie było) jednakże miałam silne skurcze, ból podbrzusza i kręgosłupa. Skończyła się ona po trzech dniach i ponownie poszłam na bete, która wyniosła znowu 0. Druga beta wykonywana była w 21 dni od stosunku (z prezerwatywa) i w 36 dni od ostatniej miesiączki jeśli założyć, ze te ostatnie krwawienie miesiączka nie było a jedynie jakimś krwawieniem (choć ja sądzę, że była to miesiączka tylko że krótsza niż zazwyczaj). Dodam też, że do 32 dnia cyklu miałam bardzo bolesne i nabrzmiałe piersi jednakże w 33 dniu ból przeszedł. Czy mogę całkowicie wykluczyć ciążę? Męczy mnie trochę zgaga jednakże test z krwi jak i z moczu nie wykazuje ciąży. Będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź!

Gość gość
tez mam pytanie dotyczace badania beta. okres mialam 20 wrzesnia,czy jak pojde w poniedzialek zrobic badanie to nie bedzie jeszcze na to za wczesnie? wspomne ze wspolzylam z chlopakiem 3.10 prosze o komenatarz

Gość gość
do lalaland - możesz wykluczyć.