Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

qrek

Poranny ból pleców

Polecane posty

Od dwóch miesięcy budzę się z okropnym bólem kręgosłupa w odcinku lędżwiowym.Po kilku godzichach od wzięcia tebletki przeciwbólowej ból ustaje,ale rano jest nie do zniesienia. Na początku myślałam, że może źle śpię i za poradą koleżanki kupiłam sobie poduszkę ortopedyczną,ale to nie pomaga. Rano ból wraca. Wizytę u fizjoterapeuty mam dopiero w przyszłym miesiący. Może ktoś wie co to może być albo gdzie szybciej mogę dostać się do jakiegoś dobrego specjalisty?

a co ćwiczysz? chodzisz na spacery? w ogóle o tym nie mówisz, w takich przypadkach najprawdopodobniej przyczyną jest brak wystarczającej ilości ruchu, radzę się porozciągać, iść na godzinny spacer, porobić przysiady i brzuszki

zgadzam sie, ze w takim przypadku to ruch jest wskazany, reszta to leczenie tylko objawów, czyli bólu, przyczyna nie zniknie, spacery, basen, przysiady, pompki i nie ma opcji, zeby plecy bolały

Gość gość
ja mialam to samo i od kiedy zakladam do spania gruba bawelniana koszule nocna przestalo mnie bolec. mialam przeziebione to miejsce. no ale u ciebie to raczej co innego, pewnie dysk.

Gość qrek
Macie racje pewnie z tym ruchem. Faktycznie ostatnio się zapuściłam i mam mało ruchu.Czasem jakieś spacery, basen. Może przez to, że zmieniłam pracę i nie mam czasu. Zrobię coś z tym, ale do tego czasu chyba muszę się skonsultować z jakimś specjalistą, aby zwalczyć ból, bo na razie o żadnym wysiłku z mojej strony nie ma mowy.

Gość Karolina_88
Wizyta u fizjoterapeuty na pewno by Ci nie zaszkodziła :P Z jednej strony zobaczy on co Ci jest, ale przede wszystkim też pokaże co i jak powinnaś ćwiczyć. Jeśli jesteś z Warszawy to możesz pójść do mojego fizjoterapeuty- Przemek Iżycki- świetny specjalista i fajny facet :P Albo jak jesteś z poza Warszawy to możesz napisać na forum kliniki, w której pracuje ( http://forum.fizjoklinika.com/ ) Coś Ci może zasugerują, bez konieczności wizyty w placówce.

Gość gość
przestan spamowac!!!! juz kilka watkow obskoczylas z tym samym spamem!!!!