Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co pijecie na codzień i co wasze dzieci

Polecane posty

Gość gość

Tak z ręką na sercu, co pijecie? Ja herbatę, wodę i góra jedną kawę na jeden dzień. Przyznam, że lubię sobie czasem wypić pepsi, ale robię to bardzo rzadko, natomiast przeraża mnie to, ze dla wielu ludzi woda czy herbata mogłaby nie istnieć, jedynie kawa, za to zawsze mają pod ręką słodkie soki, cole(tą na weekend kupuja litrami). Moja córka pije tylko wodę i herbatę, nawet kompotu nie lubi, sok pije okazyjnie jak ktoś jej naleje w towarzystwie, ale sie nie domaga. Przecież wszystkie te soki, napoje gazowane to sama chemia ;/.

Gość gość
Ja pije wode i kawę. Nie lubie slodzonych napojow. Moje dziecko pilo dlugo tylko wodę ale poznalo smak slodkich napojow. I od tego czasu tylko soki i lekkoslodzona herbate owocowa.

Gość gość
ja tyskie syn żubra

Gość gość
Czarna herbata do wszystkiego? Never. Owocową i soki naturalne. Żadnych sztuczydeł.

Gość gość
ja pije wode zazwyczaj smakowa albo zwykla ze swojej roboty sokiem, sok pomaranczowy lub inne soki kartonowe, kawe rozpuszczalna z mlekiem ale to raz na tydzien moze dzieci nie mam. Jedno w drodze ;)

ja herbatę assuan z biedry, kawe inke, kakao i czasem dodoni lub inny napój córka kawe inke, kakao, sok malinowy mojej produkcji i czasem dodoni syn DODONI, kakao i czasem sok malinowy lub herbatkę granulowaną

Gość gość
Wodę i herbatę owocową, dzieci też. Soki warzywne i owocowe. Jogurty pitne. Jedną kawę z mlekiem dziennie.

Gość gość
Piwo na miodzie gryczanym :P

Gość gość jjnb
Rożne rzeczy, wodę, herbatę, kawę inke -zwykłej nie lubie, soki tak zwane 100% zwłaszcza greipfrutowy, pomarańczowy i ananasowy. Pije wodę i moje dziecko tez ale do śniadania lubimy sok, inke lub kakao np do nalesnikow. Herbate do ciasta, przecież wszystkiego nie będziemy popijać woda. Gazowanych nie kupuje zgrzewkami :D tylko czasami butelkę taka 1 l raz na jakis czas colę, fante lub sprite. Wszystko z umiarem ale syn 5 lat nie pija tych gazowanych. Maz kiedyś był uzależniony od coli, dosłownie, potrafił butelkę najwieksza 2,25 l przez dzień wydoic :o ale ze względu na moje usilne starania sie znacząco ograniczył :D

moja malutka córeczka pija oczywiście moje mleczko i tylko na to jej pozwalam a ja pijam wszystko, karmię więc muszę.

Gość gość
Czysty spirytus też? :classic_cool:

Gość gość
córeczka tylko mleczko? wody i herbaty jej zabraniasz? btw ja mojej dawałam mleko a nie mleczko, mleczka w cycu ani w sklepie nie widziałam.

Gość gość
ja wodę i kawę, roczna córka mleko, herbata - rumianek z łyżeczką cukru na 300ml i rozcieńczone soki. niestety wody ani niesłodzonej herbaty nie chce pic, w ogóle bardzo mało pije. cieszę się, gdy wypije mi za cały dzień 200ml napojów, oprócz porannego mleka.

jakie wy stuknięte jesteście, chodzi o mleko z piersi a nie szajs ze sklepowych półek-bebiko bebilon czy inny szit :o wasza inteligencja nawet ta mikro zaczyna zawodzić :o

Gość sabinaa00
Dużo herbaty i 2-3 kawy. :) Unikam kupowania słodkich napojów, a szczególnie tych gazowanych. Uwielbiam za to smakowe herbaty. Obecnie moim faworytem jest cytrusowa Celmar. Kawy od czasu do czasu też lubię np. z posmakiem kokosa. ;D

Gość gość
Ja herbate czarną i zielona oraz wode,syn soki w tym z aronii,czarnej porzeczki i malin

Gość gość
Ja 2-3 kawy dziennie. Poza tym herbatę czerwoną i owocową. Napoje i soki bardzo,bardzo rzadko. Wody niestety nie lubię. Latem kupuję czasem wodę smakową. Córka 14 m-cy pije głównie wodę. Rzadko herbate owocowa z herbapolu.

Gość gość
Ja piję kawę, zieloną herbate,zioła i wodę. Dzieciaki wodę, herbatę( w sumie częściej zioła) czasami domowe soki rozcieńczone w wodzie albo sok marchewkowy. Kiedyś piłam te wszystkie soki kartonowe a teraz- po odwyku :P- czuję jak to chemią i słodzikami zajeżdża.

Gość gość
Ja piję: wodę, kawę i wino. Piwo latem od czasu do czasu, w gorące dni. Herbatę piję może raz na pół roku, zimą, jak zmarznę:) Dziecko: wodę, mleko i czasami jakiś sok, jeśli jest.

Gość gość
Ja pije wode,herbate. Kawy w ogole nie pijam,ale herbate uwielbiam tylko cienka bez cukru. Czasami pije wode gazowana,wode z cytryna i miodem albo z sama cytryna. Nie lubie sokow sklepowych,czuje w nich chemie i kwas jedynie,jak juz to wyciskam ale bardzo dawno tego nie robiilam z braku czasu. Pije tez herbate mietowa i melise. Dziecko pije wode,herbate zwykla bardzo cienka,herbate czerwona,melise,wode z miodem,wode z miodem i z cytryna.

Gość gość
A i moje dziecko sokow nigdy nie lubilo ale uwielbia owoce:)

Gość gość
wodę, rooibosa, 1 kawę, cytrynę z miodem i sok z buraków i marchwi

Gość gość
przede wszystkim woda niegazowana mineralna, kawa zbozowa i przeróżne herbaty (czerwona, zielona, owocowe, ziołowe np. rumianek, koper włoski, na rozgrzanie lipę itd). Raz na kilka dni słaba kawę bez cukru. mniej więcej raz na miesiąc coś mniej zdrowego typu cola, tiger. alkoholu nie piję bom w ciąży:) przed ciązą zdarzało mi się wypić okazyjnie piwo lub wino czerw. wytr.

Gość gość
Herbatę bez cukru, wodę, herbatki owocowe niesłodzone. Kawę rzadko. Wszelkie soki, kompoty, cola... to jest dla mnie deser albo składnik drinka :D nie potrafię ugasić pragnienia czymś słodkim. I dzieci są nauczone podobnie, córka prosi czasem o sok po posiłku, ale przeważnie woli po prostu owoce.

Gość dzień zaczynam od kawy
mocnej porządnej i przeraźliwie słodkiej:P w pracy mam za darmo soki ile zapragnę więc pijam sok grejpfrutowy (około pewnie 1 l jak nie więcej w pracy), a w domu kawę kolejną, wodę gazowaną, colę lub sprita, ale bez cukru. Dziecko pije wodę, soki (lubi jabłkowy) i czasami colę. herbatę pijamy rzadko.