Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjmkala

kiedy zaszłyście w ciążę?

Polecane posty

Gość jjmkala

dokładnie chodzi mi o czas cyklu. przed owulacją, w trakcie owulacji, czy po niej? w pierwszej ciąży niestety nie wiem do końca, bo kochałam się o każdej porze. a teraz chce wiedzieć, czy dzień po owulacji jak to piszą w książkach rzeczywiście zachodzi się w ciążę.

Gość gość
W dzień owulacji. Mam córeczkę.

Gość gość
w ciążę zachodzi się w czasie owulacji a nie przed albo po.

Gość gość
Autorko NIE MOŻNA zajść w ciążę przed owulacją albo po owulacji!!! W ciążę zachodzi się w trakcie owulacji.

Gość gość
w ciążę zachodzi się w dni płodne towarzyszące owulacji. lepiej widzę się w tym temacie dokształcić. owulacja trwa jeden dzień. można zajść w ciążę kilka dni przed i do jednego dnia po owulacji. i w dzień owulacji :)

Gość gość
his... skąd wiesz że akurat 8 miałaś? Pamiętajcie stosunek nie zawsze znaczy poczęcie w tym samym momencie.

Gość gość
Ja pierniczę!!!!!! Co ty bredzisz??!! Jak ty chcesz zajść w ciążę przed owulacją? No jak??? Możesz ewentualnie odbyć stosunek przed owulacją a plemniki poczekają do owulacji.

Gość gość
Dokładnie. Zaszłam w ciążę 22 kwietnia, owulację miałam 24 kwietnia, nie kochałam się w dzień owulacji. Urodziłam dziewczynkę. Kochając się po owulacji parę godzin będę mieć chłopca. Idealnie się zgadza, nawet co do planowania płci.

Gość gość
owulacja nie trwa kilku dni. Owszem można zajść w ciążę ze stosunku przed owulacją (plemniki poczekają) albo w momencie gdy jajo już się uwolniło, ale nie oznacza to wcale zajścia przed lub po owulacji.

Gość gość
Rzadko kiedy zachodzi się w ciążę dokładnie w godzinę owulacji. Dlatego właśnie podczas cyklu jest kilka dni płodnych, podczas których można zajść w ciążę. Autorce najpewniej chodzi o te dni, zatem przed owulacją - przed momentem owulacji, w trakcie owulacji lub po. I to się zgadza.

Gość gość
Boże następna mądra... Sugerujesz że w ciągu cyklu masz kilka owulacji??? Prosta zasada biologii NIE MASZ OWULACJI NIE MA CIĄŻY. Żeby zajść w ciążę potrzebny jest pęcherzyk który pęka i uwalnia komórkę. I tylko w trakcie tego można zajść w ciążę przez około 24 h

Gość gość
mam cykle 33 dniowe. miesiączkę miałam 5 maja, a kochałam się 24 maja. tylko. będzie chłopiec.

Gość gość
dziś Bu ha ha ha ha ha :D padam :D

Gość gość
dziś W ciąże zachodzi się tylko i wyłącznie w owulację czyli w momencie uwolnienia komórki jajowej. Owulacja trwa tylko max kilkadziesiąt godzin, ale czas ten jest wydłużony i nazywany dniami płodnymi ze względu na to, że plemniki mogą przeżyć do kilku dni. Dni płodne to czas kiedy współżycie może doprowadzić do zapłodnienia, ale w ciążę i tak zawsze zachodzi się w owulację.

Gość gość
dziś Bzdury. Patrz j.w.

Gość gość
współczuje Wam. dziewczyna pyta, kiedy się kochałyście, a Wy nawet nie potraficie podać kiedy miałyście owulacje, tylko wymądrzacie się w kwestii owulacji. chyba za trudne pytanie dziewczyna wam zadała.

Gość gość
Stosunek dzień przed owulacją (potwierdzone usg) - chłopiec.

Gość gość
seks 2 dni przed owulacją - mam synka :)

Gość gość
dziś Wiesz, są tylko 2 płcie, więc nie ma wiele możliwości, to traf po prostu. jak uda cie się 10 razy to będzie planowanie.

Gość gość
dziś Dziewczyna pyta "kiedy zaszłyście przed po ...." A żadna kobieta na świecie nie zaszła poza owulacją więc jej odpowiadamy :D

Gość gość
dziś A ta jest najlepsza - datami wali :D Skąd my mamy wiedzieć kiedy akurat w tym cyklu miałaś owulację?! Miałaś usg albo nie.

Gość gość
Gdyby nie miała owulacji, nie byłaby w ciąży... kapuściany łbie.

Gość gość
Ha no tak a potem się dziwią że mężowie z nimi nie śpią :D skoro wy wiecie w którym dniu cyklu zaszłyście to wasze życie seksualne musi być bardzo ubogie....