Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co z moimi wynikami TSH

Polecane posty

Gość gość

nie wiem co już mam o tym myśleć bo 4 miesiące temu moje tsh wynosiło 5,71 przy dawce euthyrox 25 więc większą dawkę o połowę do 50 a tsh spadło mi do 3,81. nie jest źle ale ten wynik nie jest idealny i zastanawiam się co zrobić ... 4miesiace przyjmowałam euthyrox 50 to jak sdzicie może mi się jeszczet trochę zmniejszyć TSH czy zmniejszy się przy zwiekrzrniu dawki odrobinę

Gość gość
no chyba oczywiste jest, że MUSISZ mieć zwiększoną dawkę euthyroxu zwłaszcza, że idzie jesień i zima a w tym okresie jest większe zapotrzebowanie na hormony przyjmujesz witaminę D3? jeśli nie, to zacznij jak najszybciej poza tym nie jest do końca istotny wynik TSH a przede wszystkim Twoje samopoczucie, bo dla każdej osoby prawidłowe TSH jest nieco inne

Gość gość
A czemu witamina D3 jest taka ważna? ... Tylko kurcze ja przy większej dawce czyli 5×w 50 a 2× 75 (w tygodniu) miałam TSH 0,030 ... Wizytę mam pod koniec przyszłego miesiąca ....a sama nie boje się sobie pomuc... Ja myślę że może zrobię tak ze raz w tyg 75 a przez resztę czasu normalnie

Gość gość
no niestety to taka choroba, że TSH skacze i wahania są zwłaszcza zimą i latem, gdy latem jest mniejsze zapotrzebowanie na hormony, a zimą większe poczekaj do wizyty u lekarza, gdy zobaczy wynik na pewno zmodyfikuje dawkę a witamina D3 jest niezbędna nie tylko chorym na niedoczynność tarczycy, którzy są niestety przez tę chorobę bardziej narażeni na osteoporozę (zwłaszcza kobiety), ale wszystkim nam żyjącym w naszej szerokości geograficznej poczytaj o tym w necie, jest mnóstwo informacji na temat witaminy D3