Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chemioterapia i radioterapia przed operacją raka jelita grubego

Polecane posty

Gość gość

U mamy wykryto nowotwór jelita grubego ct3n1m0. Nie ma przerzutów . Lekarz pociesza że nie jest źle ,obędzie sie bez stomii ale zlecił radio i chemioterapie 25 dni. Ma być naprzemienna. Czy to nie jest zbyt wiele? Sądziłam że tak można leczyć przy przerzutach. Jesteśmy w trakcie mamy badań. Jutro ma mieć rysowaną mape .

Gość gość
Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego przed operacją dają tyle chemi i naświetlań ?

Gość gość
Po to by nie było przerzutów.

Gość gość
Zeby wystapily przerzuty, po takich dawkach przez 25dni wysyp nowotworowy-gwarantowany.

Gość gość
najczęściej przed operacją naświetla się guz by go zmniejszyć i operacja była łatwiejsza działania które sugerują lekarze zdają się być bardzo inwazyjne, oby za bardzo nie osłabiły przed operacją dbaj o dobrą dietę dla mamy by nie traciła na wadze: nutridrinki, sok z buraka, warzywa, owoce, dobre są świeże soki życzę dużo siły bo wiem jak ciężko jest gdy bliscy chorują, myślcie pozytywnie, brak przerzutów to dobry znak wcześnie operowane guzy są uleczalne

Gość fwef
Moja mama miała to samo. Wystarczyło wycięcie guzów. Potem była chemioterapia i teraz radioterapia. Wszystko wygląda bardzo dobrze. Trzymam kciuki za was.

Gość gość
Znalazłam wspaniały film z historiami osób chorych na raka, którzy stosowali leczenie terapią hipertermii onkologicznej i którym hipertermia bardzo pomogła. Warto obejrzeć, naprawdę bardzo wzruszające: https://www.youtube.com/watch?v=aNtVjoE_O6k&a mp ;a mp ;a mp ;a mp ;t=156s