Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aniaankaaneczka

pomocy ! :(

Polecane posty

Hejka wszystkim :) Mam nadzieję, że mi pomożecie. Otóż mam taki problem : Mam 20 lat, leczę niedoczynność tarczycy jednak mam już wyrównaną (1,55) ponad tydzień temu, jestem kochającą mamą nie cało 8-śmio miesięcznego synka, od paru miesięcy męczą mnie dolegliwości - uciskanie w głowie w różnych miejscach, czasem napada mnie otępienie, czasem miewam takie sytuacje, że np jem jem wydaje mi się, że już zjadłam a patrze a to dopiero początek, lub rozmawiam z kimś, potrafię odpowiedzieć ale strasznie dziwnie się czuje wtedy niby gdybym traciła świadomość ale wiem gdzie jestem co robię z kim rozmawiam, miewam mdłości jednak bardzo lekkie, często zdarza mi się mieć dziwne odczucia gdybym była w jakimś śnie, lub gdybym powoli mdlała jednak napije sie wody i wszystko wraca do normy, czasami kołocze mi serce i trudno mi się oddycha, paliłam papierosy jednak przestałam, ponieważ zaczęłam się po nich źle czuć, byłam u mojej lekarki zbadała mi ciśnienie miałam 90/60 ( rozmawiałam z mamą mówiła ze u nas w rodzinie niskie ciśnienie jest normalne ), zbadałam cukier oraz morfologię badania wyszły mi bardzo dobrze w morfologi miałam LYM% podwyższone o 0,20 norma 48 ja miałam 48,20 jednak lekarka powiedziała, że wyniki mam bardzo dobre, kazała mi iść do neurologa oraz do okulisty na badanie dna oka - okulista stwierdził, że wszystko jest dobrze , 30.10 dopiero mam neurologa a ja panicznie się boję co mi może być dodam, że panicznie boję się nowotworów i sobie wkręcam, że mam guza :( czy któraś z was miała podobny lub taki sam kłopot? Błagam pomóżcie mi !! Cały czas zadręczam się najgorszymi myślami !! ;(( Bardzo proszę o odpowiedź co to może być lub jakie macie podejrzenia !!! :(

Gość gość
nerwica, depresja poporodowa lub problemy z tarczycą, klasyczne objawy sprawdzałaś cukier i żelazo ? anemia może dawać takie objawy nie wkręcaj sobie raka, bo najprawdopodobniej masz po prostu nerwicę wynikającą z przemęczenia i poczucia ciągłego lęku o dziecko ciąża to duży stres dla organizmu, poród powoduje gwałtowne obniżenie stężenia hormonów i potem kobiety cierpią na depresję lub choroby tarczycy, gdy do tego dołącza opieka nad dzieckiem i anemia nie łatwo o załamanie nerwowe i objawy nerwicowe: zawroty głowy, obsesyjne myśli, lęki itp. zrób badania, pij meliskę i staraj się dużo spacerować dbaj o zdrową dietę: owoce, warzywa

dziekuje za odpowiedz jednak jak pisalam w poscie tarczyce mam uregulowana , depresje poporodowa przechodzilam - w sumie bejbi blus jak to nazwala lekarka, lykalam rano i wieczorem propanol, cukier rowniez w normie, zelazo mialam robione z jakies 3,4 miesiace temu i wyszlo rowniez dobrze, wczoraj mnie napadlo straszne klucie w karku przechodzace przez szyje,a przy tym mrowienie po prawej stronie glowy a dzis pobolewa mnie troche glowa po lewej stronie :(