Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy istnieją jeszcze osoby, które czytają książki???

Polecane posty

Gość gość

Jeśli się takie znajdą tu na forum to byłabym bardzo wdzięczna za podanie tytułów książek gdzie jest poruszany wątek jakiejś traumy/nieszczęśliwego dzieciństwa, jednak żeby nie był to wątek główny, najlepiej żeby główny wątek był jakimś kryminałem czy horrorem. Np ofiara knuje intrygę żeby się zemścić, albo ofiara zostaje napadnięta i udaje jej się wykaraskać po czym próbuje rozwiązać zagadkę napadu itd Bardzo proszę o tytuł i krótki opis książki. Jeśli nic w tym stylu nie nasuwa wam się na myśl to podajcie np swoje ulubione książki oraz krótki opis. Z góry dziękuję

Gość gość
dziwne masz zainteresowania....

Gość buahahaha
"Syrenka" Camilli Lackberg trup juz na poczatku, debiutujacy pisarz otrzymuje poczta listy z pogrozkami, pozniej okazuje sie, ze nie on jeden. Watek nieszczesliwego dziecinstwa przewija sie przez cala ksiazke ale powiazanie z reszta fabuly wyjasnia sie dopiero pod koniec.

Gość gość
w 50 twarzy Gray'a chyba była jakaś trauma :P

Gość gość
to nie musi być nieszczęśliwe dzieciństwo, bardziej chodzi o osobę po przejściach (może być też w dorosłym życiu) Chciałabym poczytać o tym jak sobie z tym radzi aż w końcu staje się np twarda i stawia czoło problemom np wynikającym z przeszłoszłości (jednak nie koniecznie)

Gość gość
jak lubisz historię,to Kontrola,Wiktor Suworow,o Anastazji Strzeleckiej

Gość buahahaha
"Syn" Jo Nesbo glowny bohater siedzi w wiezieniu skazany za zabojstwo (albo zabojstwa, juz nie pamietam), jednoczesnie bierze na siebie wine za morderstwo dokonane w czasie pobytu w wiezieniu, przyczyny takiego postepowania tkwia oczywiscie w przezyciach w mlodosci ;-)

Gość gość
Syrenka zapowiada się bardzo ciekawie. Właśnie coś takiego mi chodziło. W książkach Koontza jest bardzo często to poruszane jednak niektóre rzeczy są u niego strasznie oklepane...

Gość gość
To S. Kinga. Grupa dzieci, przyjaciół spotyka w miasteczku TO, koszmar w realnym świecie. ogólnie oni są takimi wyrzutkami, nieakceptowani przez rówieśników, po iluś tam latach TO powraca i jako dorośli już mierzą się z tym koszmarem. Albo "Carrie" też Kinga. Dziewczynka ma zdolności nadprzyrodzone, potrafi kierować przedmiotami samą wolą. ma jednak matkę, która jest zbyt religijna, surowa, jakby zatrzymała się w obyczajowości sprzed kilku stuleci. Carrie jest nieakceptowana w szkole, ma problemy, na balu szkolnym w końcu nie wytrzymuje psychicznie i... ;) polecam

Gość gość
Syn też ląduje do zakładek Carrie czytałam, To widziałam kiedyś film ale w sumie to już nic nie pamiętam więc też mogę się zabrać za książkę

Gość buahahaha
Karin Slaughter "Tryptyk" facet wychodzi z wiezienia, w tym czasie ktos brutalnie morduje kobiety i ewidentnie probuje go wrobic w te morderstwa. Bohater prowadzi sledztwo, zeby dojsc kto i dlaczego mu tak zle zyczy. Szybkie tempo, zwroty akcji pokazuja, ze nie powinnismy ludzi oceniac po pozorach (ani dobrych ani zlych).

Gość gość
buahahaha ciekawe tytuły podrzucasz, dzięki Tak poza tym (jednak dalej w temacie) kiedyś czytałam książkę o chłopcu, który uciekł z domu gdzie był bity i został przygarnięty przez trupę cyrkowców a dokładniej przez iluzjonistę (wcześniej chłopiec próbował go nieudolnie okraść) Z czasem jednak magik traktuje go jak syna, który staje się jego uczniem. Kiedy chłopiec dorasta zostaj***ardzo popularnym na świecie iluzjonistą, niestety wraz ze sławą przychodzi do niego również ojczym, który sobie przypomniał o jego istnieniu i zaczyna go szantażować w celu wyłudzenia pieniędzy Czy ktoś może kojarzy tę książkę? Bardzo zależy mi na autorze bo chciałabym poczytać inne jej/jego książki.

Gość buahahaha
"Uczciwe złudzenia"?

Gość gość
andreas franz -śmiertelna dawka opis na necie

Gość gość
buahahaha jesteś wielka!!! Nawet sama nie wierzyłam do końca, że ktoś będzie to znał! Swoją drogą to zawsze omijałam książki Nory Roberts szerokim łukiem myśląc, że to nie dla mnie... Pamiętam jednak, że tę książkę bardzo dobrze się czytało i pochłonęłam ją chyba w jeden dzień Czy możesz też polecić jej inne książki?

Gość buahahaha
szczerze mowiac nie znam tej ksiazki, chyba w ogole nigdy nie czytalam nic tej autorki bo jej ksiazki wygladaly mi na takie 'babskie' ;-) ale zaintrygowana twoim opisem zwrocilam sie o pomoc do wujka google

Gość gość
Lackberg Fabrykantka aniołów

Gość Czarna dzis sie nie loguje
Zoran Drvenkar SORRY,jest o zemscie....ale najpierw sa podrzucone zwloki,ktore trzeba przeprosic.ksiazka dobrze napisana,troche perwersji,momentami obrzydliwa.

Gość gość
,,Dzieciok''. ;)

Gość gość
Lackberg Fabrykantka aniołków i Latarnik, w ogóle prawie wszystkie jej książki maja ten sam motyw, a to zabójstwo dziecka, a to molestowanie dziecka

Gość gość
cała trylogia Millenium Larssona- z naciskiem na 1 część