Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

test i cień cienia

Polecane posty

Gość gość

Dziś mam 26 dzień cyklu i zrobiłam test z porannego moczu. Pojawił się dosłownie "cień cienia" drugiej kreski. Wiem, że test zrobiłam za wcześnie, ale nie wytrzymałam. Nie wiem jak to interpretować. Za chwilę zrobiłam drugi test innej firmy i sytuacja ta sama, ale te kreski są prawie niewidoczne.

Gość gość
Jesteś w ciąży, gratuluję :)

Gość gość
12:30 jeju aż nie dowierzam, bo jakby tak było, to ciąża byłaby wielką niespodzianką dla mnie i męża, bo nie staraliśmy się o dziecko. Oczywiście jak się potwierdzi, to bardzo się cieszę i mąż na pewno też będzie się cieszył, ale nie chce się nakręcać, bo to chyba za wcześnie.

Gość gość
jeśli wynik odczytany do 5 minut (chyba że w teście jest np do 7 czy do 3 to wtedy do tego czasu) pojawiła się ta kreska-jesteś w ciąży, jeśli po upływie tego czasu-pewnie nie jesteś. Ja robiłam w 28 dniu (dzień spodziewanej miesiączki) i też ledwo widoczna kreska-gdyby nie moja mama to bym pewnie test wywaliła twierdząc, że negatywny :) A teraz synek ma 20 miesięcy ;)

Gość gość
Czy któraś z Was miała taką sytuację z testem jak ja? Dodam, że to nie pierwszy test jaki wykonałam w życiu i nigdy nie pojawił się nawet zarys drugiej kreski.

Gość gość
12:36 właśnie w obu testach w tych miejscach gdzie ma być druga kreska od razu zaczęło "coś" się zaznaczać. Myślałam, że po paru minutach ściemnieje, ale nie ściemniało i pozostały takie "cienie" na obydwu testach.

Gość gość
Tez tak mialam . Byla ciaza.

Gość gość
Dzięki dziewczyny, że odpisujecie, bo przyznam, że jestem w lekkim szoku :) Test powtórzę w niedzielę, bo wtedy mam termin okresu.

Gość gość
ja dwa dni przed @ i jasna krecha , dzis 23 tydzien! powodzenia ;)

Gość gość
A powiedz mi skoro nie staracie się o dziecko to co spowodowało że zrobiłaś test?

Gość gość
Dziewczyny mam jeszcze takie pytanie. Jak wszystko się w niedzielę potwierdzi, to będzie to moja pierwsza ciąża. I co dalej? Zrobić jeszcze badanie z krwi? I czy od razu iść do lekarza czy może trochę odczekać? Bo może być za wcześnie i lekarz nic nie zobaczy.

Ja zrobilam 5 po 7 dniach jak mi sie okres spoznial,wszyskie 5 (paski do odczytu hcg)mialy bardzo slaba ledwo widoczna kreske,nawet myslalam ze ja sobie wyobrazam,ale kolezanka tez ja widziala jak ja zapytalam, na drugi dzien zrobilam clearblue i pokazal ze jestem w 2-3tyg czyli 4-5 ;)

nie lam sie- ja dzis 22 dc i tez testowalam bo nie moglam wytrzymac ale niestety- 1 krecha tobie gratuluje :)

Gość gość
12:52 Około tygodnia temu dziwnie się czułam, dokuczał mi bardzo lewy jajnik i to kilka dni, a nigdy tak nie miałam, w trakcie owulacji czasami coś mnie zakuło albo i nie i trwało to chwilę, a nie tyle czasu. Dosłownie czułam jak coś mi w nim pulsuje i przesuwa się jajowodem. Później poczułam takie łaskotanie i ciężar w dole brzucha, dość nieprzyjemny, ale trwało to krótko, dosłownie kilka minut. Gdyby nie te dziwne odczucia nawet nie myślałabym o robieniu testu .

Gość gość
ps. no i często do toalety biegam i piersi mam baaardzo obolałe, wielkie i widać żyłki pod skórą. Tylko, że przed okresem zawsze mnie bolały, ale teraz wydaje mi się, że bolą trochę mocniej niż zwykle.

Gość gość
Dziewczyny jeszcze raz pytam, jak w niedzielę test wyjdzie pozytywnie, to kiedy do lekarza się umówić - od razu czy trochę odczekać?

Gość gość
nie wcześniej niż w 6-7tyg. ciąży licząc od pierwszego dnia ost. okresu.

Gość gość
w jaki sposób się zabezpieczacie?

Gość gość
ewag chyba za wcześnie robiłaś test. Odczekaj jeszcze z tydzień. A jak długie masz cykle?

Gość gość
poczekaj i powtorz test ja tez mialam takie testy co wcale nie oznaczało ciąży lepiej sie potem miło zaskoczyc ....

Gość gość
15:24 wiem, powtórzę w niedzielę, bo wtedy mam termin okresu

Gość gość
Też tak miałam i okazało się że to ciąża :)

Gość gość
ewag w takim razie poczekaj do poniedziałku :) ja czekam do niedzieli i zobaczymy co z tego cienia mojego wyjdzie

Gość gość
myślę, że szanse na ciążę są duże, tylko trochę się pośpieszyłaś z testem, ale to nic - poczekaj po weekendzie zrób raz jeszcze, myślę,że wynik będzie pewniejszy a potem to już dobry ginekolog typu www.medis.pl/ginekologia-i-poloznictwo.html który ostatecznie potwierdzi.